Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ "ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ":Αλληλολιβανίσματα «ακηδίας»!


Αντί οι της Ι. Συνόδου να ασχοληθούν με τα αίσχη των Oικουμενιστών επισκόπων και τις θεοστυγείς συμπροσευχές τους με αιρετικούς, αλλά και τον προωθούμενο νόμο - μεταμόσχευση όσων οργάνων (συναίνεση, δηλ. στη δολοφονία σοβαρά τραυματισμένων), ασχολούνται με το ....583 Τάγμα Πεζικού Κονίτσης(!!!) και το χειρότερο, συγχαίρουν τον μητροπολίτη Αχαΐας Αθανάσιο για ...το έργο που επιτελεί!!!


1. Για το ποιος είναι ο μητροπολίτης Αθανάσιος και ...ποιο έργο επιτελεί, δημοσιεύσαμε στο ιστολόγιο προ oλίγων ημερών ένα κείμενο, το οποίο παρουσίαζε τις δουλικές και εξωφρενικές δηλώσεις του μητροπολίτη Αχαΐας Αθανασίου προς το Βατικανό.

Είχε πεί ο Αθανάσιος –απολογούμενος μάλιστα στο Βατικανό, επειδή καθυστερούμε να δηλώσουμε υποταγή(!)–τα εξής:


«Στην Ελλάδα βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ λεπτή κατάσταση, γιατί, ο αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες επιθυμούν να έχουν μια σημαντική συνεργασία με την Καθολική Εκκλησία», οι πιστοί δεν είναι προετοιμασμένοι στην προοπτική του διαλόγου...

Αυτό για μας είναι η μεγάλη πρόκληση να προετοιμάσουμε τον κόσμο, να τον διαπαιδαγωγήσουμε, για να μη αντιδράσει επηρεασμένος από τις προκαταλήψεις και πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα...

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι έχουμε ανάγκη χρόνου, ελπίζω όχι υπερβολικού, για να σχηματίσουμε τη συνείδηση του κόσμου»!!!

«Ορθόδοξος Τύπος», 1444, 1/2/2002).


Προς αυτόν τον μητροπολίτη εξέφρασαν την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες τους (αριθμ. Πρωτ 718/968, 22-3-2011) ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με αφορμή τη συμβολή του «το ψήφισμα και τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση των χριστιανών σε μουσουλμανικές χώρες"!

Αξίζει να σημειωθεί η Ιερά Σύνοδος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασαν και παλαιότερα την ικανοποίησή τους για το έργο που επιτελεί με διακριτικότητα και σεμνότητα ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες».


2. Ο δεύτερος τιμώμενος μητροπολίτης είναι ο Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέας.

«Τα συγχαρητήρια τους προς τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, για την εθνική ευαισθησία του, εκφράζουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επειδή ζητεί να μη καταργηθεί το 583 Τάγμα Πεζικού Κονίτσης»

(αριθμ. πρωτ. 4959/901, 17-3-2011).


Ο «Σωτηρικός» μητροπολίτης Κονίτσης δεν παίρνει αγωνιστική θέση ούτε στο θέμα της αιρέσεως του Οικουμενισμού, ούτε στο τεράστιο θέμα του εγκεφαλικού θανάτου, (για να μη θίξει τον άλλο «Σωτηρικό» μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο Χατζηνικολάου, αδελφό του προϊστάμενου του «Σωτήρα»).


Τελικά αυτό το ρόλο έδωσε ο Χριστός στους μητροπολίτες;

Να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για .....το 583 τάγμα πεζικού, παρά για τις αιρέσεις;

Να συμπαρίστανται με τη σιωπή τους στους μητροπολίτες που έστρωσαν το χαλί στην πολιτεία για να περάσει νόμο, δια του οποίου με τη βία και με το ζόρι μας κάνει όλους δωρητές οργάνων;


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: