Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κανείς δεν ακούει τη φωνή τους;


του Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη

        

Κατηχητής βωμολοχίας και όχι μόνο. 
Έτσι επίσημα και επώνυμα καταγγέλλεται Παντελεήμων τις Αράθυμος, που το πατριαρχείο Αλεξανδρείας τοποθέτησε στο Μπραζαβίλ του Κογκό ως επίσκοπο. 
Γνωστός ο διωγμός του ιεραποστόλου της περιοχής πατρός Θεολόγου Χρυσανθακοπούλου, για να μείνει ελεύθερο το πεδίο στον κ. Αράθυμο.

          Από καταγγελία των νέων τηςπεριοχής, που ο π. Θεολόγος είλκυσε στον Χριστό, πληροφορούμαστε: «Κάπνισμα, ποτά, παρέες με ανθρώπους του υποκόσμου. 
Διδάσκει σε νέους λεξιλόγιο του υποκόσμου. 
Η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον επίσκοπο Μπαζαβίλ με Κονγκολέζο σε αυτοκίνητο…».

          Η έκκληση της Ορθοδόξου Νεολαίας του Μπραζαβίλ συγκλονίζει. 
Μόλις τα παιδιά αυτά οδηγήθηκαν από τον πνευματικό τους, τον π. Θεολόγο, στο θαυμασμό του Προσώπου του Ιησού Χριστού, έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί το πατριαρχείο τούς υποχρεώνει να βλέπουν «ες τόπον Χριστο» τον αείποτε Αράθυμο.

          Το μόνο, που ξέρει ο από Σύρον Αράθυμος είναι το επιτίμιο της ακοινωνησίας σε όσα ευσεβή παιδιά σέβονται τον πνευματικό τους π. Θεολόγο.   
Έγινε, βλέπετε, της μόδας η… ακοινωνησία! 
Το Αλεξανδρινό κέντρο έχει στολίσει την Αφρική με παρόμοια «μπουμπούκια».

          Ελπίδα για το θέμα είναι οι λοιπές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και το Ελληνικό κράτος, που είναι πιθανόν ανυποψίαστο για το τι πρόσωπα μισθοδοτεί, ως επισκόπους στην Αφρική.

Κάποια ελπίδα έχουμε και από τους γνησίους και ανεπιλήπτους εργάτες της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική.   
Φαντάζεστε τον Παύλο να καλύπτει το σκάνδαλο της Κορίνθου, για να μη χαθεί το … «έργο» του; 
Πατέρες της ιεραποστολής στην Κινσάσα, στο Κολουέζι, στην Τανζανία, στη Μαδαγασκάρη κ.α, η  στήριξη του διώκτη του αδελφού σας π. Θεολόγου είναι βόμβα στο δικό σας έργο.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν το επιτίμιο της ακοινωνησίας το επιβάλλουν διαβεβλημένοι για ανηθικότητα ή για αίρεση κληρικοί, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μισεί ο διάβολος την προσέλευση στο Αγιο Ποτήριο και χτυπάει τους αληθινά ευλαβείς εκεί που πραγματικά πονάνε.
Βέβαια, από ένα σημείο και μετά η ευθύνη πλέον είναι των πιστών, που κάθονται σαν βλάκες και ανέχονται τέτοιους άθλιους επισκόπους.
Το σώμα των λαικών, παρότι πολυπληθέστερο, αγνοεί τη μεγάλη δύναμή του και στέκεται ανεγκεφάλως, και το χτυπάνε μέχρι θανάτου.
Ας είναι καλά η γεροντολαγνία και η παπαδοτρομοκρατία.

Περαστικά τους.