Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

H ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 4ε



Επισκεπτης μας καταγγελει: Δηλαδή, την ίδια τακτική "οικονομίας χρόνου" και διόρθωσης των "ασαφειών" εφαρμόζει η 4Ε σε όλες τις εκπομπές, ή άρχισε από τον Γόρτυνος ο σωφρονισμός, για να επιτευχθεί η σχεδιαζόμενη σύμπραξη του Καναλιού με την Αρχιεπισκοπή;

Γνωρίζω πολύ καλά, και ας μη μού ζητηθεί να προσκομίσω περαιτέρω μαρτυρίες, ότι η οικουμενιστική γραμμή της 4Ε άρχισε από τότε που επενέβησαν οι Επίσκοποι του μακαριστού Χριστοδούλου, και κυρίως ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, όπου υπάγεται η 4Ε, για να απομακρυνθεί από την εκπομπή του ο π. Θεόδωρος Ζήσης, που ήταν κάρφος στον οφθαλμό των Οικουμενιστών. Και απειλήθηκε η 4Ε ότι θα στερηθεί όλη τη συνδρομή και τις αμοιβές των πέριξ Μητροπόλεων σε εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και στις κατασκηνώσεις, αν δεν παύσει την εκπομπή του π. Θεοδώρου.

Από τότε άρχισε η οικουμενιστική "ευθυγράμμιση" της 4Ε, αξιοποιώντας Οικουμενιστές σαν τον Καθηγητή Χρήστο Οικονόμου, για να διαμορφώνουν την εκκλησιολογική γραμμή του Καναλιού (να υπενθυμίσω ότι ο Καθηγητής Οικονόμου συνόδευε από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον διαθρησκειακό αχταρμά της Ασσίζης το έτος 2000). Κάνετε μία σύγκριση του περιοδικού "Γρηγορείτε" που εξέδιδε η "Λυδία" το 2000-2001 με την τωρινή "φλού" κατάσταση: "Δημάς με εγκατέλιπε αγαπήσας τον νύν αιώνα". 



Εγκαταλείποντας τον αγώνα υπέρ της Ορθοδοξίας διασώθηκε το Κανάλι 4Ε για να μάς προσφέρει συνταγές για κουλουράκια, παραδοσιακούς χορούς, επαρχιακές Θείες Λειτουργίες, σχολιασμό ηλεκτρονικής και καλαθοσφαιρικής επικαιρότητας και κατασκηνωτικές δραστηριότητες που παρακολουθούν μόνον οι οικογένειες των συμμετεχόντων παιδιών.

Καλύτερα να το κλείσουν, παρά νά παρέχουν άμβωνα στην αίρεση.
 



Ύποπτη λογοκρισία της 4Ε


στον αντιοικουμενιστικό Λόγο


του μητροπ. Γόρτυνος π. Ιερεμία



      

      Λάβαμε την εξής καταγγελία και παρότρυνση από φίλο της Κατάνυξης, μέσω του ηλεκρτονικού ταχυδρομίου και ανταποκρινόμαστε διαμαρτυρόμενοι προς τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, για την ύποπτη λογοκρισία στο Λόγο του μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία. 

Παρακολουθείστε και ελέγξτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν και διαπιστώστε πραγματικά "το κόλπο"... Ε, βέβαια... Μη μας κακοχαρακτηρίσει το Φανάρι...


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ἡ ἐκδηλωση ἔγινε τό Σάββατο 24 Αὐγούστου 2013 στήν Αἴθουσα Ἐκδηλώσεων Πολιτιστικοῦ Κέντρου (Ὠδείου) Περιφερειακῆς Ἑνότητος Φλωρίνης, Με εσπερίδα αφιερωμένη στον γέροντα Αυγουστίνο Καντιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκδημία του. Στην εκδήλωση μίλησαν για το πρόσωπο του π. Αυγουστίνου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

Ευλογείτε διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις!


Σχετικά με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Φλώρινα για το Καντιώτη άκουσα ότι ο Γόρτυνος μίλησε και είπε μερικά πράγματα για τα αίσχη του πατριαρχείου....
Εντωμεταξύ είχα διαβάσει σε κείμενο την ομιλία που έλεγε "άγιε εκπρόσωπε του οικουμενισμού" και τέτοια άμα θυμάστε (που βγήκε και ο Προικοννήσου και έλεγε και καλα για συγνώμες του Καντιώτη στον πατριαρχη και τέτοια).. αλλά στο βίντεο της 4Ε δε τα βρηκα πουθενα..
κοιτάξτε τι βρήκα:


Καταρχήν το βιντεάκι της εκδήλωσης όπως το παρουσίασε η 4Ε..
Τὸ Video ἐδῶ




Και τώρα τα επιλεκτικά αποσπάσματα από άγνωστο, που ανέβασε βιντεάκι στο ίντερνετ και από ότι θυμάμαι το ανέβασε και μια μέρα μετά την εκδήλωση...
Τὸ Video ἐδῶ.

  

Στο ζουμί: (μπείτε και ακούστε τα αποσπάσματα που σας λέω - έχω ακούσει ολόκληρα και τα 2 βιντεάκια -):



(στο 2ο βιντεακι με το απόσπασμα): στο 2ο λεπτό μέχρι το 2:19 μιλάει για το "μοναχισμό". Στη συνέχεια κολλάει το επόμενο κομμάτι που είναι από 2:20 μέχρι το 3ο λεπτό όπου μιλάει για τα οικουμενιστικά κυρήγματα και συνεχίζει με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο..."
(στο 1ο βιντεάκι της 4Ε): στο 56:30 μιλάει για το "μοναχισμό" και συνεχίζει κατευθείαν με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο"!! Ο λόγος του Γόρτυνος, που τους τα λέει τους οικουμενιστές για τα οικουμενιστικά κυρήγματα, έχει εξαφανιστεί από το βιντεάκι της 4Ε!! είναι προφανές ότι στο 56:43  που αλλάζει και η εικόνα έχει κοπεί κομμάτι!!!!


Επίσης από πληροφορίες που άκουσα, έγινε ψιλοχαμός στη αίθουσα λόγω της δήλωσης του Ιωσήφ Προικονήσσου για τις συγγνώμες, αλλά φυσικά δεν φαίνεται τίποτα στο 4Ε παρά μόνο 1 ελάχιστη φωνή που ακούγεται σε στιγμή που δεν μπορούν να το αφαιρέσουν..


ΥΓ: Θα σας πρότεινα αν έχετε κουράγιο και δύναμη να γράψετε κάτι σχετικό και στείλτε το σαν μια απλή ενημέρωση στον ίδιο τον Γόρτυνος γιατί μπορεί να μη γνωρίζει οτι η 4Ε λογόκρινε κομμάτια απο την Ομιλία του....
Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: