Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις: "Σαρώνει" ο ... Γ.Καμίνης! - Πώς βγάζουν "1ο" τον εκλεκτό του Τ.Σόρος

 
Θα μπορούσε να είναι ένα καλό ανέκδοτο αν δεν ήταν μια εξόφθλαμη προσπάθεια κύκλων τύπου Τζόρτζ Σόρος να δείξουν οτι ο ... νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έχει ρεύμα και προηγείται ΟΛΩΝ των υποψηφίων για την δημαρχία της Αθήνας.
Μέσα σε 24 ώρες τρεις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις δείχνουν τον "πουλέν" του Γιώργου Παπανδρέου με ένα άκρως συζητήσιμο έργο στο δήμο της Αθήνας (για να μην χρησιμοποιηθεί κάποια βαριά εκφραση) να ... προηγείται και με διαφορά των συνυποψηφίων του!
Και με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Λαϊκό Σύνδεσμο να εξαφανίζονται από τον χάρτη, ειδικά ο πρώτος!
Έτσι, σε μία εκλογική περιφέρεια (A'Αθηνών) που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστά της τάξης του 30-35% ο υποψήφιός του ΣΥΡΙΖΑ (συμπαθης και αξιόλογος για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ), με το ζόρι φτάνει το 9-11%, ενώ οι υποψήφιοι από τη ΝΔ με το κπομμα να κινείται στις δημοσκοπήσεις της Α' Άθηνών γύρω στο 25%, κερδίζουν αθροιστικά ακριβώς (!) 25-27%.
Από εκεί και πέρα ο υποψήφιος του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Κασιδιάρης με τον Λαϊκό Σύνδεσμο στην Α'Αθηνών να φτάνει το 15% σε όλες τις δημοσκοπήσεις με το ζόρι φτάνει το 11% και από εκεί και πέρα οι άλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν ακριβώς τα ποσοστά των κομμάτων τους.
Δηλαδή: Οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκού Συνδέσμου, κατά τις "φωτισμένες" εταιρείες δημοσκοπήσεων, δεν τους προτιμούν ούτε οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους οι οποίοι προτιμούν τον ... Γιώργο Καμίνη!
Γελοίο; Οχι, αν η πληρωμή των δημοσκοπήσεων γίνεται τοις μετρητοίς και η ανάγκη να φανεί ότι έχει ρεύμα ο Καμίνης είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα...
Σημειώνουμε ότι ο Γ.Καμίνης υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που και ο δύο μαζί, στις μετρήσεις της Α'Αθηνών συγκεντρώνουν 9%!
Εν τούτοις στηρίζεται και προβάλλεται σκανδαλωδώς από όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Περίεργο; Καθόλου αν γνωρίζει κανείς πώς κινείται το σύστημα προώθησης υποψηφίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων του Τζορτζ Σόρος.
Ας δούμε λοιπόν τι δίνουν οι δημερινές δημοσκοπήσεις:
Στη δημοσκόπηση της MRB (του οποίου ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα) για την Real News o Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% και ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Νικήτας Κακλαμάνης 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος 6,4%, Νίκος Σοφιανός 6,2% και Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7%.
Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νυν δήμαρχος Αθήνας κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: Τον Α. Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν. Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ. Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η. Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, ο Γ.Καμίνης καταλαμβάνει την πρωτιά με ποσοστό 18,4%. Ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1%, ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.
Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας, με ποσοστό 20%, δείχνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.
Και μπορεί να διερωτηθεί ο καλόπιστος πολίτης: "Εστω ότι θέλουν να στηρίξουν Καμίνη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων γιατί "τα παίρνουν" (υπόθεση εργασίας όχι πραγματικότητα), είναι δυνατόν να εκτίθενται τόσο πολύ και να βγάζουν τέτοια αποτελέσματα ενώ ο εκλεκτός τους έρχεται μεταξύ της τέταρτης και της έκτης θέσης; Σε 90 ημέρες πώς θα εμφανιστούν και πώς θα απολογηθούν στους πολίτες; δεν θα εξαφανιστεί η αξιοπιστία τους;"
Μα, έχουν γίνει και χειρότερα και καμία από τις εταιρείες δεν σταμάτησε να κάνει εν συνεχεία επίδειξη θράσους:
Να θυμηθούμε τις έδινε η Μetron Analysis πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, σε δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ημερησία" στις 13 Απριλίου 2012:
    ΝΔ: 24,3%
    ΠΑΣΟΚ: 15,4%
    ΚΚΕ: 10,9%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,6%
    ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
    ΔΗΜ.ΑΡ.: 8%
    Χρυσή Αυγή: 5,5%
    Οικολόγοι Πράσινοι: 4,4%
    ΛΑΟΣ: 4,2%
    Δημοκρατική Συμμαχία: 2,1%
    Άλλο Κόμμα: 5,3%
Τι έλαβε, τελικά το κάθε κόμμα στις εκλογές: Η ΝΔ 18,85%, ΣΥΡΙΖΑ,16,78%, ΠΑΣΟΚ 13,18%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60%, ΚΚΕ με 8,48%, Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή 7%, Δημοκρατική Αριστερά 6,11%. Εκτός Βουλής οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,93%, ο ΛΑΟΣ με 2,90% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,55%.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι όπως και πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, ΜΟΝΟ για ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκό Σύνδεσμο είχαν αποτύχει θεαματικά να προβλέψουν το ποσοστό τους ΟΛΕΣ οι εταιρείες, έτσι και τώρα ΜΟΝΟ οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Σύνδεσμου απέχουν εντυπωσιακά (ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ) από το ποσοστό του κόμματος ακόμα και από τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών για την Α'Αθηνών.
Αλλά για τις δημοσκοπήσεις και την "χρεοκοπία" τους, θα επανέλθουμε...

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: