Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ


Απόσπασμα απο Πασχαλινή Εγκύκλιος Αρχιεπ. Θυατείρων

Όπως δε ορθά ελέχθη, «ο Χριστός είναι το πρόσωπο Εκείνο, το οποίο γεννήθηκε και ανατράφηκε από τον Ιουδαϊσμόν, και αποτελεί μέρος της μακρόχρονης, πλούσιας παραδόσεώς του. Ο μεσσιανικός ρόλος του Χριστού δεν δημιουργήθηκε από τους Χριστιανούς, αλλά από τον  Ιουδαϊσμόν· Σ᾽αυτόν προϋπήρχε μια μεσσιανική προσδοκία, την οποία ο Χριστός ζήτησε να εκπληρώσει» (Τablet. ‘’Jesus and the Jews’’). Γι’ αυτό είναι καιρός οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί διανοούμενοι και Θεολόγοι να μελετήσουν με νέο πρίσμα τις σχέσεις του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού και να ανακαλύψουν νέους  τρόπους επαναπροσέγγισής τους προς δόξαν Θεού, ο οποίος «ἐπ’ ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν τούτων ἐλάλησεν ἡμῖν ἐν Υἱῷ δι’ οὗ καὶ τοὺς αἰῶνας ἐποίησεν». (Εβραίους Κεφ. Α, 3)
Σχόλιο: Γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι στην Εκκλησία μας δεν υπάρχει Ιουδαίος ούτε Έλλην, ούτε άρσεν ούτε θήλυ. Σήμερα μαθαίνουμε από όλες τις πλευρές ότι ετοιμάζεται μια Εκκλησία η οποία θα έχει και Ιουδαίους και Έλληνες και Λατίνους και Γερμανούς και Μωαμεθανούς. Και επομένως πρέπει να ασκηθούμε στην ανοχή της διαφορετικότητος. Φυσικά πρόκειται για μια Εκκλησία που δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον Κύριο, με την ένωση μαζί Του, με την αγιότητα, αλλά με την πορνεία και την εξουσίαν.  ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Τι λέει λοιπόν ο Θυατείρων αντί του Ζηζιούλα; ΟΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο ΑΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ. Ο αθεόφοβος. 

Αυτή η προκλητική δήλωση κατάγεται απευθείας από το βασανισμένο κρανίο του Ζηζιούλα. Ο Ζηζιούλας διδάσκει ότι τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος δεν έχουν ταυτόχρονη ύπαρξη. Προϋπήρχε ο Πατήρ και στην συνέχεια γεννήθηκε ο Υιός ο οποίος είναι δεύτερος Θεός στην Ιεραρχία της Αγίας Τριάδος. Παρομοίως η μεσσιανική παράδοση προϋπήρχε του Χριστού. ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ. Ο Χριστός ήταν ένας μεγάλος μεσσίας ο οποίος δέχτηκε το βαρύ φορτίο της Ιουδαϊκής παραδόσεως. Έτσι δίπλα στην Βίβλο, πολύ σύντομα, νομίζουν ότι θα έχουμε την Καμπάλλα και την Τορρά, όπως και το Κοράνιο. 

Δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με ανθρώπινα πλάσματα, αλλά με κατειλημμένους από τον δαίμονα. Ας σκεφτούν καλύτερα σε ποιόν φιλάνε το χέρι όλα τα μαμόθρεφτα της σημερινής Ορθοδοξίας. 


Αμέθυστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: