Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αιφνιδιασμό του κροκόδειλου με φώτα, το νέο σενάριο του Ολιβιέ Μπεχρά



Φώτα, βάρκα, πάμε! Αυτό είναι το νέο «σενάριο» που επεξεργάζεται το κλιμάκιο ειδικών (επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ΕΜΑΚ, τοπικοί παράγοντες), οι οποίοι συμμετέχουν στη δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και «σύλληψης» του ατίθασου «Σήφη» και είναι στο... περίμενε -να εγκλωβιστεί ο κροκόδειλος στη φάκα- εδώ και 12 ημέρες.
Το νέο σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Μαροκινού γητευτή κροκοδείλων Ολιβιέ Μπεχρά και αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα κατά την ευρεία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου το πρωί της Πέμπτης, προβλέπει τον... αιφνιδιασμό του διάσημου κροκόδειλου μέσω βραδινής εξόρμησης στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών, με βάρκα και προβολείς που θα δώσουν γρήγορα το «στίγμα» του ερπετού. Και αυτό γιατί τα μάτια του κροκόδειλου λαμπυρίζουν στο σκοτάδι (όπως της γάτας) μόλις πέσει πάνω τους φως.


Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Εργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ο έμπειρος «κροκοδειλάκιας» Μπεχρά είναι πιθανό να μεταβεί στο Ρέθυμνο στις αρχές Αυγούστου (από τις Ινδίες, όπου βρίσκεται σήμερα), προκειμένου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιχείριση - προσέγγιση του κροκόδειλου με νυχτερινή περιπολία.


Μέχρι στιγμής, πάντως, ο «Σήφης» επιμένει να προκαλεί στιγμιαία καρδιοχτύπια στους ειδικούς, αφού φλερτάρει (όπως διαπιστώνεται συχνά πυκνά από τις κάμερες) με τη μία εκ των δύο παγίδων στις όχθες της λίμνης, ωστόσο κάθε φορά... λακίζει, αγνοώντας την τελευταία στιγμή τα δολώματα-κοτόπουλα και απογοητεύοντας τους επιστήμονες. «Είναι γεγονός ότι τριγυρίζει κοντά στη μία παγίδα. Ηδη έχουμε βάλει επιπλέον δολώματα και αντικαταστήσαμε τα προηγούμενα» δήλωσε προ ημερών ο κ. Μαμαγκάκης. Και ενώ ο «Σήφης» έχει γίνει μόνιμος πονοκέφαλος των αρμοδίων, στο Φράγμα συρρέουν τουρίστες με την ελπίδα να τον «πιάσουν» στις φωτογραφικές μηχανές τους. Η χάρη του, άλλωστε, έφτασε την περασμένη εβδομάδα μέχρι το Τόκιο (!), καθώς η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας έβγαλε στον αέρα όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την επιχείριση... κροκοδειλάτσι.

Ελένη Ευαγγελοδήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: