Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΛΗΘΕΥΟΥΣΑ Ή ΑΛΕΘΟΥΣΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

Βαθιά στεναχωρημένος για την σύμπλευση της σημερινής Διαρκής Συνόδου με τα πολιτειακά  συμφέροντα και ιδιαιτέρως με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να το εξωραΐσει  με κάθε τρόπο, βάζοντας τους Χριστιανούς  σε δεινές σκέψεις και προβληματισμούς  ,έκατσα ένα απόγευμα να  βάλω  σε τάξη το αρχείο του Ιερέα Παππού μου όταν έπεσε το μάτι μου στο περιοδικόν ΕΚΚΛΗΣΙΑ  του έτους 1941.
Κιτρινισμένο από το διάβα του χρόνου τα πήρα στα χέρια μου και το άνοιξα με ένα νοσταλγικό πόνο για όσα τράβηξε ο Ελληνικός λαός από το βαρβαρικό Γερμανικό όλεθρο.
 Θάρρευσα ότι  τούτο το περιοδικόν θα είναι γεμάτο από άρθρα αληθινά, δυναμικά, καταπέλτες προς την αδικία και τον πόνο που βίωνε το Ελληνορθόδοξο  ποίμνιο από την μπότα των κατακτητών και έτσι προσέτρεξα στην δεύτερη σελίδα, στην τρίτη… και προχώρησα πολύ… ,αλλά πουθενά δεν  διαπίστωνες, ούτε έπαιρνες χαμπέρι  ότι αυτή η χώρα βιώνε τότε  ένα φρικτό  γολγοθά , εντός του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και μία ασίγαστη πείνα και δυστυχία.
Το βασικό  και μοναδικό πρόβλημα που στοίχειωνε τους Αρχιερείς της Συνόδου ήταν το περιβόητον  «Αρχιεπισκοπικόν ζήτημα» και στο οποίο εξαντλείται σχεδόν όλο το περιοδικό του Σώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος  και βέβαια ουδείς επαναστατικός λόγος αληθείας προς την κατεστημένη  τάξη εκείνης της εποχής αλλά και λόγος ειλικρινείας στην οδύνη των αδικημένων Ελλήνων.
Δηλαδή αν έλειπε και η ημερομηνία από την πρώτη σελίδα δεν θα μπορούσε καλά -καλά ο αναγνώστης να καταλάβει ότι μιλάμε περί Γερμανικής κατοχής.
 Πρώτιστη προτεραιότητα τα ήσυχα νερά με την πολιτεία έστω και αν στέναζε ο λαός του θεού από δαιμονιώδεις παγκόσμιες δυνάμεις.

Έστω λοιπόν αδελφέ μου και αν πέρασαν από τότε πάνω από 70 έτη, η Σύνοδος των Αρχιερέων  πάντα θα αληθεύει με τον διπλωματικό εαυτό της και πάντα θα αλέθει τις προσδοκίες των πιστών της Ορθοδόξων Χριστιανών.
Δεν απελπιζόμαστε όμως ,διότι ο Χριστός  σε κάθε δύσκολη εποχή   αναδεικνύει  Αγίους , ξεχωριστούς  Φάρους και οδοδείκτες για τον πιστό λαό Του.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ   ΒΟΗΘΟΣ !
Αθωνίτης 

 Εχει σημασία νά αναφέρουμε τά ονόματα των μητροπολιτών που συμματείχαν στην διαρκή ιερά σύνοδο που επεκύρωσε το ΄΄ναί΄΄ στό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
 

Μέλη της οἱ Μητροπολίτες:
Καρυστίας Σεραφείμ, Νέας Κρήνης Προκόπιος, Θεσ/νίκης Άνθιμος, Παραμυθίας, Τίτος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος.


2 σχόλια:

Ευλαλία είπε...

Εγω λεω να βάλω ένα καλό λογισμό και να πω ότι μαλλον οι συνοδικοι ιεραρχες εχουν αλτσχαιμερ σε τελικό στάδιο και ισως πρεπει να τους επισκεφτεί η αρμόδια επιτροπή.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

χα χα είσαι άπαιχτη!