Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το μέγεθος της αλλοτριώσεως του εκκλησιαστικού φρονήματος και η διαστροφή των αξιολογικών κριτηρίων




Οι Κρήτες ιεράρχες αφού τίμησαν τον αλήστου μνήμης Αθηναγόρα πριν καιρό, σε πρόσφατη εκδήλωση του εκεί Πανεπιστημίου τίμησαν και εγκωμίασαν τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.
Κάποιοι Κρήτες και Κύπριοι ιεράρχες σε συνεργασία με παράγοντες του θεολογικού κόσμου εξεθείασαν το νεωτεριστή και τολμητία Μελέτιο Μεταξάκη του οποίου η καταστροφική εκκλησιαστική πολιτική που ακολούθησε τυγχάνει παγκοίνως γνωστή.
Προ καιρού, επίσης, δύο καθηγητές της "θεολογικής" σχολής του ΑΠΘ έσπευσαν στην Κωνσταντινούπολη να εκθειάσουν και τιμήσουν, σε σχετική εκδήλωση, το μακαριστό Μελίτωνα Χατζή, δεξί χέρι του μακαριστού Αθηναγόρα, επίσης γνωστό για την αρνητικότατη "συνεισφορά" του στην παραφθορά του εκκλησιαστικού ήθους.

Είναι, μετά, να μη μελαγχολεί και θρηνεί κανείς για το μέγεθος της αλλοτριώσεως του εκκλησιαστικού φρονήματος και για τη διαστροφή των αξιολογικών κριτηρίων απ τη μεριά ενίων υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων και κάποιων ηγετικών παραγόντων του θεολογικού κόσμου;

 Λυκούργος Νάνης, ιατρός

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξαν μεγάλοι οραματιστές.
Σπουδαίες πρωτοποριακές προσωπικότητες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όσοι τους κακολογούν είναι μετριότητες και κοντόφθαλμοι.

ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ είπε...

https://www.scribd.com/mobile/doc/95857258/embed?access_key=key-3p0sdqltl7zacpb3cuj

Η Αποκαλυψη του Ιωαννη δικαιωνει απολυτα τον εναν Ακαινοτομητο Χριστιανισμο παγκοσμιως και κατακεραυνωνει τις παρανομες αιρετικες  σχισματικες και παρασυναγωγες  εκκλησιες του νεου και  παλαιου ημερολογιου.

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάζουν φαίνέται καί δεύτερο μασώνο ΄΄άγιο΄΄!

Ανώνυμος είπε...

Προς πρώτο ανώνυμο: σπουδαίοι κατεδαφιστές και αποδομητές υπήρξαν στο χώρο της Εκκλησίας! Tι κρίμα να μην το καταλαβαίνεις!

Ανώνυμος είπε...

Κοντόφθαλμοι είναι όσοι αξιολογούν πρόσωπα και πράγματα με κοσμικά και επικοινωνιακά κριτήρια και εγκωμιάζουν τους κοσμικόφρονες επισκόπους!Ναίσκε 7:18;

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρερχόμενος τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο ανώνυμος των 7:18 μ.μ. 24/10 αναφερόμενος σε όσους, εν οις και ο υποφαινόμενος, κριτικάρουν αρνητικά τους κατασκανδαλίσαντες το ορθόδοξο ποίμνιο επισκόπους Αθηναγόρα, Μελέτιο και Μελίτωνα, τους οποίους ο ίδιος χαρακτήρισε "οραματιστές" και "σπουδαίες πρωτοποριακές προσωπικότητες" της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα ήθελα να τον ρωτήσω τα εξής: εις τι συνίσταται ο "οραματισμός" και η "πρωτοποριακή προσωπικότητα" των προαναφερθέντων; Μήπω στην υποτίμηση του Δόγματος ή στην καταλυτική έναντι των Θείων και Ιερών κανόνων διάθεσή τους;
Τον καλώ επίσης να σχολιάσει με επιχειρήματα, και όχι με εύκολους και ανέξοδους χαρακτηρισμούς, τα όσα καταλυτικά περιλαμβάνονται στα σχόλια της κάτωθι αναρτήσεως στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ τα αναφερόμενα στα σχόλια του περιοδικού ΖΩΗ και στις κρίσεις του μακαριστού Κασανδρείας Ειρηναίου για το μακαριστό Μελέτιο Μεταξάκη.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.gr/2014/10/blog-post_633.html
Η ανάρτηση στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ που περιέχει αποκαλυπτικά στοιχεία για το Μελέτιο Μεταξάκη.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πού πήγες πρώτε ανώνυμε; Τι είναι αυτά που λέει ο μακαριστός Κασσανδρείας Ειρηναίος για αυτόν που εγκωμιάζεις;