Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κολοκύθα:Μια σούπα φάρμακο για το στομάχι

Βλέπετε στην αγορά κόκκινες κολοκύθες τεραστίων διαστάσεων και αναρωτιέστε : μα, τι κάνει κανείς με μια κόκκινη κολοκύθα ;
Μια σούπα βελουτέ, κυρίως ! Είναι πλασμένη γι'αυτό η κολοκύθα, παρότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τέτοια παράδοση. Οι Ελληνες δεν γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της κόκκινης κολοκύθας, άριστο καταπραυντικό, φάρμακο για το στομάχι.
 
Υλικά
  • 1 φέτα κολοκύθα η αγοράστε μια μικρή ολόκληρη, διατηρείται στο ψυγείο για καιρό
  • 2 πατάτες (εγώ βάζω γλυκοπατάτα, είναι πιο νόστιμη)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικό, εγώ δεν βάζω, για να έχω απαλό βελουτέ που δεν «τρίβει» το στομάχι)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • 1. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την φέτα κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι (αν βάλετε) σε κύβους
  • 2. Βράζετε όλα τα λαχανικά μαζί σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά.
  • 3. Τα περνάτε στο μούλτι, με λίγο από το υγρό της βράσης, μέχρι να γίνουν βελουτέ
  • 4. Τοποθετήστε το βελουτέ σε ένα μπολ. Προσθέστε υγρό της βράσης όσο χρειάζεται για να γίνει σούπα βελουτέ, να μην είναι πουρές.
  • 5. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε προσθέστε στη μέση του πιάτου την κρέμα γάλακτος, όμορφα, σαν ένα φουντούκι. Μη βάλετε πολύ κρέμα, η σούπα θα ασπρίσει και θα ξενοστημίσει.
  • 6. Περάστε τον χειμώνα σας τρώγοντας αυτή τη σούπα, θα με θυμάστε. Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες. Είναι τόσο γευστική που σερβίρεται κάλλιστα και σε τραπέζι καλεσμένων.

Το τι άλλο κάνουμε με μια κόκκινη κολοκύθα, πάρτε παράδειγμα από τους αμερικανούς που ζουν τρώγοντας κολοκύθες:
1. Κάνουν υπέροχα cookies

Κάνουν πουρέ και smoothies από κολοκύθα:

Κάνουν ψωμί από κολοκύθα:

Κάνουν μπύρα από κολοκύθα:

Κάνουν μάσκες ομορφιάς με κολοκύθα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: