Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σύγχρονη Γεωπολιτική και Προφητικός Λόγος


«Δεν έχει σχέδια μόνο ο Ανάν, ο κάθε Πρόεδρος της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η... Νέα Τάξη πραγμάτων για την Κύπρο Σχέδια έχει και ο Θεός» τόνισε ο Μητροπολίτης Μόρφου π.Νεόφυτος, ο οποίος ανέλυσε στη Δεξαμενή Σκέψης (ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ) της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού τη σύγχρονη Γεωπολιτική και πως αυτή συσχετίζεται με τον προφητικό λόγο των Αγίων Πατέρων και Γερόντων της Ορθόδοξης μας Εκκλησίας.

Στο βίντεο του τηλεοπτικού διαύλου RumOrthodox ο Μητροπολίτης Μόρφου παρουσιάζει μια σειρά γεωπολιτικών γεγονότων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τα οποία συνδέονται με προφητείες Αγίων Γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες και κυρίως του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ειδικά για την επαφή του με τον Γέροντα Παΐσιο είπε για την πρώτη τους συνάντηση «Έφυγα λίγο παλαβωμένος»...

Χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «προαιώνιο εχθρό του γένους μας» είπε πως στόχος της είναι η αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτό έχει προφητευθεί!

Εντύπωση προκάλεσε όταν είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλο Ρωσο-τουρκικό πόλεμο με αιτία τα Στενά! «Τα Στενά θα ... στενάξουν» τόνισε χαρακτηριστικά..

Είπε ακόμη πως το τουρκικό Ντιγιάρμπακιρ θα κηρύξει την αυτονομία του, είπε ακόμη πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων κάνει πόλεμο, ηθικό και οικονομικό, στην Ορθοδοξία και τόνισε «Χάσαμε πολλά, αλλά δεν τα χάσαμε όλα»!

Αναφέρθηκε ακόμη σε προφητείες Ρώσων Αγίων για την Σκανδιναβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: