Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τζόναθαν Τζάκσον : O σταρ του Χόλιγουντ που έγινε Ορθόδοξος

Η προσκυνηματική εβδομάδα στο Αγιον Ορος του βραβευμένου με 5 Emmy ηθοποιού παρέα με τον γιο του, οι selfies με τον ηγούμενο Εφραίμ και η εκδήλωση θαυμασμού στο πρόσωπό του με τη φράση «είδα την αγάπη του Χριστού μέσα του»

Δηλώνει ανοιχτά την ορθόδοξη πίστη του και δεν διστάζει να κάνει δημόσια τον σταυρό του, μπροστά στην αφρόκρεμα της αμερικανικής σόουμπιζ. Ο λόγος για τον Τζόναθαν Τζάκσον, πρωταγωνιστή της δημοφιλούς  δραματικής σειράς «Nashville» και της θρυλικής σαπουνόπερας «General Hospital» (Γενικό Νοσοκομείο) -που του χάρισε πέντε βραβεία Emmy- ο οποίος ήρθε πρόσφατα ως προσκυνητής στο Αγιον Ορος. 
Εκπληρώνοντας το προσωπικό του τάμα, ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ βρέθηκε μαζί με τον 12χρονο γιο του Κέιλεμπ στην Αθωνική Πολιτεία και τη Μονή Βατοπεδίου όπου παρέμειναν εκεί σχεδόν μια εβδομάδα.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σαπουνόπερας σχεδίαζε εδώ και καιρό το ταξίδι του στην Ελλάδα και το προσκύνημα στο Αγιον Ορος, για το οποίο είχε διαβάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια.  «Το Αγιον Ορος άγγιξε την καρδιά μου. Εχω διαβάσει πολλά γι’ αυτό και ήταν μεγάλη μου επιθυμία να βρεθώ εδώ. Είναι εκπληκτικό ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται για να σωθεί η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Τζάκσον έχοντας στο πλευρό του τον ηγούμενο Εφραίμ, για τον οποίο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του. «Δίπλα του αισθάνομαι την παρουσία του Χριστού. Είδα την αγάπη του Χριστού μέσα του», δήλωσε ο καλλιτέχνης για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος δεν αρνήθηκε να βγει μια selfie μαζί του.

Ο Τζάκσον προγραμμάτιζε εδώ και καιρό το ταξίδι του στο Αγιον Ορος. Μόλις κατάφερε  να ξεκλέψει λίγο χρόνο από τις  πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ταξίδεψε από τις  ΗΠΑ στην Ελλάδα και μέσω ενός Ελληνοαμερικανού μοναχού πέρασε το κατώφλι της Μονής Βατοπεδίου όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την αδελφότητα και τον ηγούμενο Εφραίμ. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο μοναστήρι ο Τζάκσον και ο γιος του ακολούθησαν αγόγγυστα το αγιορείτικο τυπικό και το αυστηρό μοναστικό πρόγραμμα. Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα τον συνέλαβε να παρακολουθεί με ευλάβεια και πίστη τη λειτουργία της αγρυπνίας, ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις βυζαντινές εικόνες και το κατανυκτικό κλίμα.

Μοναχοί και επισκέπτες -που είδαν έκπληκτοι να τριγυρνά μεταξύ τους ο δημοφιλής ηθοποιός- μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Τζάκσον, ο οποίος δεν θύμιζε σε τίποτα σταρ του Χόλιγουντ. Σεμνός, ταπεινός, με το χαμόγελο στα χείλη και διψασμένος να μάθει και να βιώσει όσα γίνεται περισσότερα για την ορθόδοξη πίστη του. Το ενδιαφέρον του ήταν μεγάλο και για τη ζωή των μοναχών στο Αγιον Ορος και το καθημερινό τους πρόγραμμα, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει η προσευχή. Αυτό είναι που τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα και το επαναλάμβανε σε κάθε του κουβέντα: «Αυτοί οι άνθρωποι προσεύχονται για όλους μας!». Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε και τα μοναστήρια του Ξενοφώντος και της Σίμωνος Πέτρας. Οπως ο ίδιος δήλωσε, θα επιστρέψει και πάλι με την πρώτη ευκαιρία στην Αθωνική Πολιτεία. 


  
Στιγμιότυπο από τη βάφτιση του Τζάκσον, της γυναίκας του και των παιδιών τους

Περήφανος για την πίστη του

Το 2012 ο δημοφιλής ηθοποιός παρέλαβε το πέμπτο βραβείο Emmy για τη συμμετοχή του στη σαπουνόπερα «General Hospital». Στη φαντασμαγορική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton» του Λος Αντζελες, εξέπληξε τους πάντες όταν δημόσια ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη του, σχηματίζοντας μάλιστα με το δεξί του χέρι το σημείο του σταυρού, ενώ ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Ορους επειδή -όπως είπε- «προσεύχονται αδιαλείπτως για τη σωτηρία του κόσμου». Η δημόσια ομολογία του 30χρονου ηθοποιού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, αφού για τους Αμερικανούς -στην πλειονότητά τους καθολικοί και προτεστάντες- ήταν πρωτόγνωρο ένας δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ να μιλάει δημόσια για την ορθόδοξη πίστη και τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος. «Ολα ξεκίνησαν το 2007, όταν μαζί με τη γυναίκα μου επισκεφτήκαμε τη Ρώμη και το Κολοσσαίο. Εκεί υπάρχει ένας μεγάλος σταυρός. Οταν ρωτήσαμε, μας είπαν πως ήταν ένα μνημείο για τους μάρτυρες και τότε νιώσαμε κάτι μέσα μας», δήλωσε ο Τζάκσον σε συνέντευξή του στο pemptousia.gr εξηγώντας πως το 2009 ο ίδιος και η οικογένειά του βαφτίστηκαν χριστιανοί ορθόδοξοι. «Διαβάζοντας τους Πατέρες και μελετώντας ανακάλυψα την Ορθοδοξία», είπε χαρακτηριστικά. 



Η συμμετοχή του Τζόναθαν Τζάκσον στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «General Hospital» ξεκίνησε όταν ο ίδιος ήταν μόλις 11 χρονών. H σειρά τού έχει χαρίσει πέντε βραβεία Emmy

Ο μικρός Λάκι που μεγάλωσε στο «General Hospital»

Ο Τζόναθαν Τζάκσον, γεννημένος το 1982, άρχισε από πολύ μικρή ηλικία  να ξεδιπλώνει το καλλιτεχνικό του ταλέντο. Σε αυτό βοήθησε και η υποστήριξη που είχε από τους γονείς του. Στα 11 του ένα διαφημιστικό σποτ για δημητριακά τον οδήγησε στο πλατό της δημοφιλούς αμερικανικής σαπουνόπερας «General Hospital», η οποία συμπληρώνει 52 χρόνια στον αέρα. Από το 1993 έως το 1999 ο  Τζάκσον ερμήνευσε με ιδιαίτερη επιτυχία τον ρόλο του πιτσιρικά Λάκι Σπένσερ, κερδίζοντας μάλιστα τα πρώτα τρία βραβεία Emmy. Ετσι άρχισε η πορεία της λαμπρής καριέρας του. Το 1999 αποχώρησε από τη σειρά για να ασχοληθεί με τη μουσική και τον κινηματογράφο. Η συμμετοχή του στην ταινία «Insomnia», δίπλα στον Αλ Πατσίνο, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Το 2009 επέστρεψε και πάλι στο «General Hospital», πλέον όμως ως αστυνομικός Λάκι.  

Από το 2003 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Λίζα Βουλτάτζιο, την οποία γνώρισε σε κάποιο γύρισμα του «General Hospital», και απέκτησαν τρία παιδιά, τον 12χρονο Κέιλεμπ, τη 10χρονη Αντόρα και τον 5χρονο Τίτους. Κοινή απόφαση του ζευγαριού ήταν να ασπαστούν την ορθόδοξη πίστη και να βαπτιστούν το 2012, μετά από μεγάλο διάστημα κατήχησης και μελέτης, όπως και έκαναν.


πηγή

Δείτε επίσης:Τζόναθαν Τζάκσον (Ηθοποιός): “Πώς έγινα Ορθόδοξος”

Δεν υπάρχουν σχόλια: