Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μπανανόψωμο


Ένα γρήγορο κέικ, με γλυκιά γεύση και ελαφρώς υγρή υφή που θα κάνει καλή παρέα με τον πρωινό καφέ σας ή ένα ζεστό απογευματινό ρόφημα.
banana bread chron
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 190γρ. αλεύρι μαλακό
  • 185γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. μέλι
  • 85γρ.σπορέλαιο
  • 3 αβγά
  • 10γρ. σόδα
  • 100ml γάλα πλήρες
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 230γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τη σοκολάτα και ανακατεύετε ξανά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το μπανανόψωμο από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Τρελογιάννη!!! Εξαιρετική ανάρτηση!!! Αιώνες την περιμέναμε....