Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γευστικά “σουβενίρ” από την Κωνσταντινούπολη!

Αρωματικά λουκούμια, θεϊκοί μπακλαβάδες, υπέροχα μπαχαρικά και τουρσιά είναι μερικές μόνο από τις τοπικές νοστιμιές που φροντίζουμε πάντα να φέρνουμε μαζί μας επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη. Εσάς πόσα γευστικά σουβενίρ αντέχουν οι αποσκευές σας;
Μπαχαρικά από το Misir Carsisi perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Γνωστό και ως «Αιγυπτιακή Αγορά», το Misir Carsisi, πίσω από το Γενί Τζαμί στο Eminonu, αποτελεί μια πύλη προς έναν κόσμο χρωμάτων και μυρωδιών. Κάθε βήμα σε φέρνει μπροστά σε χιλιάδες μπαχαρικά μέσα σε τεράστια τσουβάλια και καλάθια που ανταγωνίζονται για το ποιο θα «αρπάξει» το βλέμμα σου. Καυτερά πιπέρια, κανέλα, μπούκοβο, κύμινο, σαφράν, κουρκουμάς κ.ά.

Λουκούμια από το Haci Bekir perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Ένα κουτί με λουκούμια είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δώρο που μπορεί να φέρει κανείς όταν επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Τα πιο μαλακά και αρωματικά λουκούμια θα τα βρείτε εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα: στο Haci Bekir. Λένε πως στα 1776 ο ζαχαροπλάστης Bekir Effendi επινόησε το γλυκό κάνοντας το διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Μπακλαβά από το Karakoy Gulluoglu perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Δεν γίνεται να φύγεις από την Κωνσταντινούπολη χωρίς να δοκιμάσεις και να πάρεις μαζί σου μπακλαβάδες από το περίφημο Karakoy Gulluoglu στο Karakoy. Φρέσκοτατοι, νοστιμότατοι και σε διαφορετικές παραλλαγές που περιλαμβάνουν φιστίκια, καρύδια, πορτοκάλι αλλά και σοκολάτα.

Μάρτζιπαν φιστικιού από το Meşhur Bebek Badem Ezmesi perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Η τούρκικη μάρτζιπαν (fıstık ezmesi) είναι ιδιαίτερη αρωματική και αντί για αμύγδαλο έχει φιστίκι. Στο Meşhur Bebek Badem Ezmesi, που παράγει τούρκικα γλυκίσματα από το 1904, η ποιότητα και η φρεσκάδα των προϊόντων είναι ασυναγώνιστη. Κάθε μπουκιά γεμίζει το στόμα με πλούσια και γήινη γεύση που ενισχύεται από μια λεπτή γλυκύτητα.

Τουρσιά από το Asri Turşucu perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Από ντομάτες, κόκκινες πιπεριές, σκόρδο και καλαμπόκι μέχρι σταφύλια και βερίκοκα στο βάζο. Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στην παραγωγή τουρσί από το 1913. Το καλοκαίρι κλείνουν για να ετοιμάσουν τα προϊόντα τους.

Αυγοτάραχο από το Taze Balıkçı perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Σε αυτό το κατάστημα θαλασσινών στο Eminönü θα βρείτε την καλύτερη τοπική βερσιόν του αυγοτάραχου. Αφού αλατιστεί, εμβαπτίζεται μέσα σε κερί το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί πριν το τρίψιμο ή τον τεμαχισμό του για να το χρησιμοποιήσουμε σε ζυμαρικά και σαλάτες. Δίνει μια ευχάριστα αλμυρή και έντονη γεύση στο φαγητό.

Καβουρντισμένους κόκκους καφέ από το Kurukahveci Nuri Toplar perierga.gr - 7 γευστικά "σουβενίρ" από την Κωνσταντινούπολη!
Βρίσκεται δίπλα στον Αγορά των Μπαχαρικών κι από το 1890 προμηθεύει με κόκκους καφέ ψημένους στα ξύλα απαιτητικούς καταναλωτές που προτιμούν τις ισορροπημένες γεύσεις. Το μυστικό του είναι το καβούρδισμα σε πολύ μικρές παρτίδες, που ακολουθείται από αργή ψύξη και δίνει κόκκους με βαθύτερο άρωμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: