Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Στοχευμένο χτύπημα της συριακής αεροπορίας σκότωσε τον αρχιτρομοκράτη αρχηγό του « Ισλαμικού Στρατού » στα περίχωρα Δαμασκού

Ο Zahran Allouch υποστηριζόταν από την Σαουδική Αραβία και ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης στη μάχη κατά του στρατού. Η οργάνωσή του ελέγχει ένα μεγάλο μέρος σε προάστια της Δαμασκού.metro,sputnik ″O θάνατος του Zahran Alloush είναι μια από τις πιο σημαντικές απώλειες για την αντιπολίτευση « , ανέφερε στο Twitter ο Charles Lister, ένας από τους κυριόπτερους ειδήμονες στις τρομοκρατικές οργανώσεις της ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης.

Η ελληνική δημόσια τηλεόραση κρατικοδίαιτη που πληρώνεται από το αίμα και το υστέρημα του ελληνικού λαού του φορολογούμενου ανέστιου πολίτη υπηρετεί ξένα συμφέροντα τουρκικού σαουσαραβικού νατοικού τύπου το κείμενο της ΕΡΤ μνημειώδες δεν τον αναφέρει ούτε μια φορά ως τρομοκράτη ούτε αυτόν ούτε την οργάνωση του:Νεκρός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης «Τζάις αλ Ισλάμ», Ζαχράν Αλούς, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο προπύργιό του στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά της Δαμασκού. Την είδηση επιβεβαιώνουν ο συριακός στρατός, ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι τα πτώματα του ηγέτη της «Τζάις αλ Ισλάμ» και πολλών συνεργατών του θάφτηκαν στα ερείπια.
Ο Χάλεντ Χότζα, ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού (CNS), του κυριότερου οργάνου της εξόριστης αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε μέσω του Twitter τον θάνατο του Αλούς.
Η «Τζάις αλ Ισλάμ» ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών προαστίων της συριακής πρωτεύουσας, τα οποία βομβαρδίζονται συχνά από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Το καθεστώς από την πλευρά του την κατηγορεί ότι βομβαρδίζει τη Δαμασκό.
Η αρχική της ονομασία ήταν «Λίουα αλ Ισλάμ» (Τάγμα του Ισλάμ) αλλά μετονομάστηκε σε «Στρατό του Ισλάμ» τον Νοέμβριο του 2013, όταν συμμάχησε με περίπου άλλα 60 ανταρτικά κινήματα. Η σαλαφιστική οργάνωση τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ισλαμικού κράτους, όμως πρόσφατα υιοθέτησε μια πιο μετριοπαθή ρητορική.
Ο 44χρονος Αλούς είχε συλληφθεί το 2009 και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2011, όταν δόθηκε αμνηστία, τρεις μήνες μετά την έναρξη του εμφυλίου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους στη Συρία.
Το κίνημά του συμμετείχε στο Ριάντ σε συνάντηση με τις κυριότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, πολιτικές και ένοπλες.
Στις 10 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες είχαν ανακοινώσει ότι συμφωνούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Δαμασκό, όμως απαιτούν την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ μόλις ξεκινήσει η νέα περίοδος της πολιτικής μετάβασης στη χώρα.
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: