Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η ΟΜΟΚΕΝΤΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ομαδικής αντεπίθεσης των οικουμενιστών που προσπάθησαν να διασκεδάσουν το πολύ βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε σε βάρος τους εξαιτίας της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Είδαμε τη συνέντευξη του Σεβ. Γαλλίας  Εμμανουήλ στη “Ρομφαία”, διαβάσαμε το άρθρο του π. Παντελεήμονα Μανουσάκη “Περί των πατέρων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, Πόσοι και ποιοι συμμετέχουν;”, στο ΑΜΗΝ, είδαμε το Υπόμνημα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του Σεβ. Μεσσηνίας για το κείμενο για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους στο ΑΜΗΝ και διαβάσαμε την ομιλία του Σεβ. Σητείας Ευγένιου στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”.

Και οι τέσσερις εργασίες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι προσπαθούν εναγώνια -πλην ανεπιτυχώς- να απαντήσουν τις εμπεριστατωμένες κατηγορίες των αντιοικουμενιστών που διατυπώθηκαν με πλήθος Ανακοινώσεων, άρθρων, σχολίων και συνεντεύξεων. 

Η εργασία του Σεβ. Μεσσηνίας προσπαθεί να μας πείσει ότι, επειδή δεν υπεβλήθησαν έγκαιρα ορισμένες αντιρρήσεις, πρέπει να περάσουν αλώβητα τα αιρετικά κείμενα. Περιττόν να αναφέρουμε φυσικά ότι δεν κάνει αναφορά στις δόλιες μεθοδεύσεις των οικουμενιστών που είχαν σαν στόχο να μην επιτρέψουν να επέλθουν βασικές αλλαγές στα κακόδοξα κείμενα.

Η εργασία του π. Παντελεήμονα Μανουσάκη αποφεύγει να κάνει αναφορά στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο -που ήταν και η πολυπληθέστερη-, όπως αποφεύγει προπαντός να επισημάνει ότι ο λόγος που δεν συμμετείχαν στις Οικουμενικούς Συνόδους όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας δεν ήταν άλλος παρά τα μεταφορικά μέσα της εποχής. Όχι προειλημμένη απόφαση με την οποία αποκλείονταν a priori εκατοντάδες επίσκοποι της Εκκλησίας όπως συμβαίνει με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η συνέντευξη του Σεβ. Γαλλίας επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι αντιοικουμενιστές έχουν δίκαιο. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος συνέρχεται για να προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Όσο για την ομιλία του Σεβ. Σητείας δείχνει τον πανικό των Οικουμενιστών εξαιτίας κυρίως των διαδιχτυακών δημοσιευμάτων με τα οποία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καθίσταται διάτρητη.

πηγή 
Η γενική αντεπίθεση, λοιπόν, των Οικουμενιστών δείχνει αφενός μεν την ένδεια των επιχειρημάτων των Οικουμενιστών αλλά και τον πανικό τους επειδή οι αντιοικουμενιστές κατάφεραν καίρια θεολογικά πλήγματα κατά της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: