Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Να τον έχει ο Κύριός μας καλά!

Ευλογημένοι οι πολίτες που κυβερνά. Σκάμε από ζήλεια για την έρημη πατρίδα μας αλλά εγγύς ο καιρός... Κύριε Ελέησον!

3 σχόλια:

Β είπε...

Ωραίος! αλλά μην τον βλέπουμε ως σωτήρα... τα συμφέροντά του κοιτά... απλά ας ευχόμαστε τα δικά του συμφέροντα να εξυπηρετούν κι εμάς..

Ανώνυμος είπε...

Του έχουν κάνει μεγάλο πόλεμο οι δικοί μας "σύμμαχοι" Ε.Ε. και ΗΠΑ. Η Ρωσία μετά την κατάρρευση της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. μπόρεσε σιγά σιγά να ανακάμψει, κυρίως λόγω πετρελαίου και φυσικού αερίου με το οποίο τροφοδοτεί την Ευρώπη. Στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το πετρέλαιο άγγιξε τα 150 δολ. το βαρέλι. Η Ρωσία είχε τεράστια έσοδα.
Οι Δυτικοί τότε ξεκίνησαν την λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη". Ανέτρεψαν καθεστώτα δεκαετιών, σε Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία (Καντάφι, Μουμπάρακ κτλ), όπως είχαν κάνει με Σ.Χουσεϊν, και προχώρησαν στην Συρία για να ανατρεψουν και εκεί τον Άσαντ. Στόχος ο έλεγχος του πετρελαίου, και η τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο από Σαουδική Αραβία και Κατάρ μέσω Συρίας-Τουρκίας.
Οι Αμερικανοί ήταν οι κύριοι υπαίτιοι για την δημιουργία του "ισλαμικού κράτους" δηλ. των τζιχαντιστών που κατέλαβαν την Μοσούλη και άλλες περιοχές.
Μην ξεχνάμε και την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή όταν προσπάθησε να κλείσει συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Αφού είδαν όμως ότι "το σενάριο δεν τους βγήκε" στην Συρία, χτύπησαν τον Πούτιν διαφορετικά ρίχνοντας το πετρέλαιο σχεδόν στα 30 δολ. το βαρέλι, και διοχετεύοντας σχιστολιθικό από Αμερική. Αυτό όμως έγινε μπούμερανγκ γιατί οι χώρες του Κόλπου κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση και η Αμερική δεν έλυσε το πρόβλημά της με το σχιστολιθικό λόγω μεγάλου κόστους άντλησης (σε σχέση με το άλλο). Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Συρία.
Ο Πούτιν πάντως δεν έμεινε αμέτοχος όπως με την περίπτωση της Λιβύης. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο μόνος ηγέτης που θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ελέγχεται από την Ν.Τ.Π. Είναι πάντως αναγκασμένος να κινείται σε συγκεκριμένα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα, και διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες.

Ανώνυμος είπε...

Oι ελληνικές κυβερνήσεις τον είχαν στο περιθώριο.