Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΑΝΙΑ: Έκρηξη γεννήσεων μετά από χρόνια υπογονιμότητας (δεν φαντάζεστε τι βοήθησε σε αυτό)

Τα ποσοστά γεννήσεων της Δανίας αναμένεται να αυξηθούν μετά από μια σειρά από στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες για το σεξ, συμπεριλαμβανομένης μίας που καλεί τους Δανούς να το «κάνουν για τη μαμά».

Πέρυσι προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση μια σειρά από διαφημιστικές εκστρατείες που ενθάρρυναν τους Δανούς να τεκνοποιήσουν.
Η εταιρεία, η Spies Travel, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το σύνθημα Do it for mom («Κάν 'το για τη μαμά») το Σεπτέμβριο του 2015, καλώντας τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά για να ευχαριστήσουν τους γονείς τους και να συμβάλουν στην αναστροφή της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας.

«Το δανέζικο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας είναι υπό πίεση. Ακόμα δεν γεννιούνται αρκετά μωρά, παρά την μικρή πρόοδο. Και αυτό μας αφορά όλους. Αλλά εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είναι ίσως οι μητέρες που ποτέ δεν θα έχουν την εμπειρία ενός εγγονιού», ανάφερε η διαφήμιση, δείχνοντας μια ηλικιωμένη Δανέζα να φαντάζεται το μελλοντικό της εγγόνι.
Λίγο μετά, η πόλη της Κοπεγχάγης παρήγαγε τη δική της εκστρατεία καλώντας τους ανθρώπους να σκεφτούν για τη γονιμότητά τους, με συνθήματα που ρωτούσαν τους άνδρες, αν το σπέρμα τους «κολυμπούσε πάρα πολύ αργά;» και τις γυναίκες, αν "υπολόγισαν τα ωάριά τους σήμερα;"

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας πρόβαλε, επίσης, ένα πρόγραμμα με τίτλο “Knald for Danmark” ή “Screw for Denmark”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: