Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Δυο νέοι Κύπριοι ντύνουν τα πόδια παιδιών στην Αφρική με παπούτσια

Δυο νέοι Κύπριοι ντύνουν τα πόδια παιδιών στην Αφρική με παπούτσια [φωτογραφίες]
Μακριά από την άνεση και τη συμβατικότητα της πατρίδας τους, δύο νέοι Κύπριοι γίνονται παράδειγμα προσφοράς και εθελοντισμού.

Πρόκειται για τους Γιώργο Τσίκκο και Σωκράτη Ρωσσίδη, οι οποίοι ταξιδεύοντας σε αφρικανικές χώρες και σε μια προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά των μικρών παιδιών, αντιλήφθηκαν ότι μια από τις ανάγκες ήταν η προστασία των ποδιών των παιδιών, τα πλείστα εκ των οποίων δεν είχαν παπούτσια.

afriki_kiprioi2.jpg

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Shoe that Grows». Πρόκειται για ειδικά παπούτσια που μεγαλώνουν μέχρι και πέντε νούμερα, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν συχνά παπούτσια. Η πρώτη παράδοση έγινε σε 60 παιδιά σχολείου λίγο έξω από την Αρούσα.

Ο Γιώργος και ο Σωκράτης συνεχίζουν να μαζεύουν χρήματα για να βοηθήσουν κι άλλα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα «Shoe that Grows» και για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook.

afriki_kiprioi3.jpg

Μπορείτε να τους στηρίξετε πατώντας Like στη σελίδα τους στο Facebook και παραμένοντας ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες τους.

ariki_kiprioi1.jpg

Πηγή: Πολίτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η προσφορά τους.Εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν όχι μόνο παπούτσια αλλά ούτε πόδια. Μεγάλη εξάπλωση τρομερών ιών σε κάποιες χώρες όπως Έμπολα, Aids, και έλκος μπουρουλί με μόνη αντιμετώπιση τον ακρωτηριασμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην Ακτή Ελεφαντοστού θεωρείται ως ανθρώπινη ευτυχία ένα αναπηρικό καρότσι.
Εμείς έχουμε (ακόμα) την προστασία και Σκέπη του Θεού.. έχουμε τα πάντα και Τον ευχαριστούμε και Τον δοξάζουμε. Δεν μας αφήνει "σκανδαλωδώς" όπως λένε κάποιοι γέροντες.Οι προσευχές των Χριστιανών "συγκρατούν" το κακό, γιατί έτσι θέλησε ο Θεός να είμαστε "συνεργάτες" Του και "συνδημιουργοί" Του στη διαμόρφωση της πραγματικότητας.
Λυσσαλέα πολεμούν τις Ορθόδοξες χώρες και ειδικά την Ελλάδα. Παρά τη μεγάλη μας κατάπτωση υπάρχει ακόμα το "μικρό υπόλοιπο" που ίσως δεν φαίνεται. Ο Πρ. Ηλίας αποκαμωμένος από την καταδίωξη είπε στον Κύριο να τον πάρει κοντά Του, και ότι "απέμεινε μόνος" να Τον λατρεύει. Όμως ο Θεός του φανέρωσε ότι υπήρχαν 7.000 άνθρωποι που "δεν έκλιναν γόνυ στον Βάαλ". Έτσι και σήμερα υπάρχουν ακόμα πιστοί άνθρωποι αφοσιωμένοι στον Κύριο. Σε αυτούς διατηρείται η αλήθεια γιατί ο Κύριος είναι που δίνει πνευματική όραση όπως λέει στην Αποκάλυψη.
Εκτός από τις φανερές αιρετικές διδασκαλίες, υπάρχει η εκκοσμίκευση που δεν φαίνεται. Η έκπτωσή της αποκαλυπτικής αλήθειας, στα όρια του πνεύματος του ανθρώπινου πολιτισμού.Η πνευματικότητα μετριέται με πτυχία και μεταπτυχιακά (όπως λέμε άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων). Τραγική παραχάραξη στον θεολογικό χώρο, και μικρές ή καθόλου αντιστάσεις από την μεγάλη πλειοψηφία των χλιαρών, αφού δεν έχουν όραση και διάκριση.
Η λάθος θεωρία των πραγμάτων, το πνευματικό σκοτάδι, η έλλειψη αγιότητας και πνευματικής εμπειρίας, μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση άλωσης της Ορθοδοξίας με το πρόσχημα της προσαρμογής στο σύγχρονο κόσμο, της πολιτισμένης στάσης και συμμετοχής σε θεσμικά όργανα "του κόσμου τούτου" όπως το Π.Σ.Ε. που θεωρείται απλά εθιμοτυπική, ενώ είναι ουσιαστική για πολλούς λόγους και πρόδρομος της οριστικής πτώσης.
Δυστυχώς "δια την αποστασία μας", "εδόθη στο θηρίο να νικήσει". Ο Νώε όμως κήρυττε επί 100 χρόνια παρόλο που δεν τον άκουσε κανένας, και πνίγηκαν όλοι στον κατακλυσμό. Το καθήκον του Χριστιανού είναι να είναι το φως του κόσμου "επάνω στο μόδιον", ο κήρυκας της αλήθειας, με λόγια και έργα, "εαν τε ακούσωσιν εαν τε απειθήσωσι" όπως είπε ο Θεός. Έτσι και ο αγώνας σήμερα γίνεται περισσότερο για να υπάρχει η μαρτυρία και για να εννοήσουν οι καλοπροαίρετοι, παρά για να αλλάξουν τα πράγματα που έχουν πάρει την γνωστή προδιαγεγραμμένη πορεία.