Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αλέξανδρος Βέλιος και το θαύμα της Παναγίας



Δηλαδή, αυτή ψυχή δεν είχε καν το θάρρος να αντιμετωπίση την αλήθεια!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγνώριστος ο Α.Βέλιος, πολύ αδύνατος με χλωμό-κίτρινο χρώμα.. Πολύ θλιβερή εικόνα. Ακόμα θλιβερότερο το αδιέξοδο της ψυχής του. Πεθαίνει και τρομάζει μπροστά στο ενδεχόμενο να ανατραπούν τα "πιστεύω" του, αυτό που έχτισε μια ολόκληρη ζωή.. απίστευτο..
Δεν θέλουμε να τον κρίνουμε, μόνο θλίψη μπορούμε να νιώσουμε για ψυχές που είναι ήδη σε ένα κολαστήριο από αυτή τη ζωή, χωρίς ελπίδα, με τον τρόμο της ανυπαρξίας, του αγνώστου..

Ο Άγιος Σεραφείμ Ρόουζ τα χρόνια της απιστίας του πήγε κάποτε με παρέα σε ένα βουνό και μεθυσμένος μες τη νύχτα φώναζε ότι ο Θεός δεν υπάρχει.. και τον προκαλούσε αν υπάρχει να τον στείλει αυτή την στιγμή στην κόλαση.Προτιμούσε την αιώνια κόλαση από την αβεβαιότητα.. γιατί η κόλαση θα του έδινε έστω την απάντηση..
Τόσο φρικτό είναι για την ψυχή να μην αποδέχεται ο άνθρωπος με το νου του την ύπαρξη του Θεού. Γιατί όπως λένε οι άγιοι η ψυχή ενδόμυχα αντιλαμβάνεται τον Πλάστη της.. Οι δαίμονες γνώριζαν ποιος είναι ο Κύριος.Το θέλημα όμως του ανθρώπου αποφάσισε "τον θάνατο του Θεού"..

Ανώνυμος είπε...


Επίτευγμα καί αυτό της μηδενιστικης, αθεϊστικής φιλοσοφιας του διαφωτισμού που ο Βέλιος υπήρξε θρέμμα της, αυτής της μηδενιστικής φιλοσοφίας που η αίρεση του οικουμενισμού μας διαφημίζει
Αφού προκατέλαβε τον ευατον του μήνες πριν δικηρύσσοντας το δικαίωμα στην ευθανασία ,τώρα τί θά έλεγε ,οτι τά πέρνω πίσω; Αυτό κι άν ήταν εξευτελισμός Αλλά σέ τελευταία ανάλυση τι σημαίνει μή υποβοηθουμενη ευθανασία; Μήπως δέν είναι κάν ευθανασία ,αλλά ένας θάνατος όπως πεθαίνει ένας Ελληνας της ακριτικής Ελλάδας ,του νησιου μή υποβοηθούμενος ; Ακομα και ένας φτωχός που δέν έχει πρόσβαση στην ιατρική βοήθεια; Κατι τέτοιο ίσως ειναι επιλογή οποιουδήποτε από εμάς --εγώ προσωπικώς τό έζησα -- που δέν θέλει κάν να μπεί στη περιπέτεια του κυνηγιού της ζωής μέ νοσοκομεία ,χειρουργεία ,φάρμακα κ.τ.λ. που δέν βοηθούν εν τέλει και στην ψυχικη ειρήνη στό ΄΄ειτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυριου εσμέν ΄΄ Πολλοί απο τους αγίους γερονταδες μας δεχτηκαν την ιατρική βοήθεια μέχρι το τέλος μή θέλοντας να ενθαρρύνουν τον προβληματισμό της ευθανασίας Ο Βέλιος αφού προπαγάνδισε την ενεργητική ευθανασία σέ κέντρα στο Βέλγιο τελικά μάλλον δέν έκανε ευθανασία τουλάχιστον με την μορφη που έλεγε Δεν εχουμε τίποτα με τον άνθρωπο ,ο Θεός άς τον αναπαύσει !

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/10252-mi-upoboithoumeni-euthanasia-gia-aionio-thanato
ένα εξαιρετικό άρθρο της Ν. Μπάρλα δίνει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.
Σε μας τους υπόλοιπους μένει αν θέλουμε να του κάνουμε κομποσχοινάκι. τπτ άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε κι ένας ακόμη, καλλιτέχνης, στις 3/9 από δύσκολο καρκίνο, μια μέρα πριν τον Βέλιο, και πολύ νεώτερος, αλλά το πάλεψε μέχρι τέλους.
Διαβάστε και τον δικό του αποχαιρετισμό:
http://www.lifo.gr/now/culture/112881

Ανώνυμος είπε...

O θανών αρνήθηκε γραπτώς τον Σταυρό του Χριστού αλλά ήθελε να έχει Εξόδιο ακολουθία.
Γιατί άραγε;Mια αμυδρή ελπίδα σωτηρίας μέσω των ευχών της εκκλησίας;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε ένας άνθρωπος δίνει μία τόσο μεγάλη δημοσιότητα σε΄μία τόσο ιερή και προσωπική του στιγμή ,αυτή του θανάτου ; Θά μπορούσε να πεθάνει μέ μία ένεση ,μέ διακοπή της ιατρικής υποστήριξης ,όπως ήθελε ,γιατί να τό κάνει θέμα ,γιά να προπαγανδίσει τί ,την αθεΐα ,την ευθανασια ,τι ; Μήπως τελικά και η αθεΐα ειναι μία θρησκεία μέ όλα τα χαρακτηριστικά της ; Στο αποχαιρετιστήριό του προς τους συναδέλφους του είπε για να με θυμάστε ,άρα σέ κάτι πίστευε μετά θάνατον έστω και στην μνήμη Μόλις δέ που συγκρατει την συγκίνησή του Δέν συγκινήθηκε άραγε όταν χαιρέτισε τους οικείους του ,τά παιδιά του Καλύτερα να σε χαιρετουν αυτοί,όταν πλέον σέ έχουν εγκαταλείψει οι αισθήσεις ,παρά να τους χαιρετάς εσύ μέ ακέραιες τις αισθήσεις Γιατί νά προκαταλάβει τον εαυτον του 10 μήνες πρίν Αλλιώς αισθάνεσαι 10 μήνες πρίν καί αλλιώς λίγες μέρες πρίν Τότε πως θα μπορουσε να δεχθεί έστω καί το θαύμα ακυρώνοντας όλες τις δηλώσεις του Ηταν πλέον υποχρεωμένος νά πεθάνει συνεπής στις δηλώσεις του Πρόκειται για μία μεγάλη εκκεντρικότητα !

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος και τον θάνατό του τον πουλησε στην δημοσιότητα !

Ανώνυμος είπε...

"Πολλοί απο τους αγίους γερονταδες μας δεχτηκαν την ιατρική βοήθεια μέχρι το τέλος μή θέλοντας να ενθαρρύνουν τον προβληματισμό της ευθανασίας"

Θα μπορούσε να θεωρηθεί η άρνηση ιατρικής βοήθειας ως μια "υποβοηθούμενη ευθανασία" ή ως μια πλήρης άφεση στα χέρια του Θεού;

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στο πρώτο σχόλιο ότι ναι μεν
"Δεν θέλουμε να τον κρίνουμε, μόνο θλίψη μπορούμε να νιώσουμε για ψυχές που είναι ήδη σε ένα κολαστήριο από αυτή τη ζωή"
με την έννοια ότι είναι σαν να βλέπεις κάποιον πεσμένο σε ένα λάκκο (εν προκειμένω της αθεϊας και απόγνωσης) και η αυθόρμητη αντίδραση είναι να τον συμπονέσεις γι΄αυτό που έπαθε, και όχι να του "βάλεις τις φωνές"..

Επειδή δεν είχα παρακολουθήσει καλά το θέμα, βλέποντας τώρα 2-3 βιντεάκια με τον αποχαιρετισμό και κάποιες απόψεις δημοσιογράφων, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι σαφώς επιχειρείται ένα είδος "ηρωοποίησης" του δύστυχου Α.Βέλιου
και προβάλλεται ανοιχτά η ευθανασία
είτε η υποβοηθούμενη (=φόνος), είτε ή μη υποβοηθούμενη (=αυτοκτονία), ως η ενδεδειγμένη αξιοπρεπής και φιλάνθρωπη λύση στις περιπτώσεις ανίατης ασθένειας.
Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όχι μόνο από πνευματικής πλευράς αλλά και ηθικής, ακόμα και νομικής.
Προωθείται ύπουλα όπως και άλλες νεοεποχίτικες πρακτικές. Στην Ευρώπη είναι υπό συζήτηση ακόμα και η ευθανασία παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βέλιος αφού προπαγάνδισε την ενεργητική ευθανασία σέ κέντρα στο Βέλγιο τελικά μάλλον δέν έκανε ευθανασία τουλάχιστον με την μορφη που έλεγε

Απλά έκανε μόνος του την ένεση (αυτοκτονία). Συνυπεύθυνος είναι όμως και ο γιατρός που την χορήγησε (συμμετοχή σε αυτοκτονία).

Ανώνυμος είπε...

Σε ερώτηση που έγινε κάποτε σε χαρισματικό γέροντα, για άτομο που είχε επιθυμία να καεί (είχε καρκίνο) και όντως αποτεφρώθηκε, η απάντηση ήταν κάθετη: "άκου να σου πω τάδε μου, εξομολογήθηκε, δεν εξομολογήθηκε όπως μου είπες, και κοινώνησε; ε, όφειλε να το ψάξει λοιπόν. Ο Παντοδύναμος Θεός μπορεί να αναπαύσει όποιον θέλει, εμείς όμως δεν μπορούμε να μνημονεύουμε στην προσκομιδή αυτά τα ονόματα. Μόνο κομποσκοίνι".

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=TAFgymPRGuM

Και οι δυο τους κοσμικοί ήταν, ο νεώτερος ταπεινός και καλλιτέχνης μουσικός, ο άλλος ο δύστυχος, "επηρμένη οφρύ"...αρνήθηκε το θαύμα της Παναγίας, κοντά στο τέλος!
τίιι κρίμα! πόσο κρίμα, μα πόσο κρίμα! πόσο λυπάμαι!