Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Aυτά που ξέχασε (!!!!) να πεί ο Βορειοελλαδίτης Μητροπολίτης στην εισήγησή του στην Ιεραρχία της Ελλάδος για την Σύνοδο της Κρήτης.



Ποιοι δεν υπέγραψαν το κείμενο της Συνόδου του Κολυμπαρίου Κρήτης : “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον”.΄

Παρατηρήσεις
Α. Από 162 παρόντες Ιεράρχες ,33 Ιεραρχών, ή 1 στους 5 (20%), δεν υπέγραψε το έγγραφο,.
Β.Απο την Εκκλησία της Σερβίας 17 αντιπρόσωποι από τους 24 αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Γ. Από τη Εκκλησία της Ελλάδος δεν υπέγραψαν οι παρακάτω Μητροπολίτες. Ναυπάκτου Ιερόθεος και Περιστερίου Χρυσόστομος.
Δ. Από την Εκκλησίας της Κύπρου δεν υπέγραψαν οι:Λεμεσού Αθανάσιος-Μόρφου Νεόφυτος-Αμαθούντος Νικόλαος-Λήδρας Επιφάνιος.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  ΕΔΩ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα..

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος.
Από την Εκκλησία της Κύπρου υπόγραψε για τους 4 που δεν υπέγραψαν ο
Αρχι-επί-σκοπός τους.
Και κανένας δεν έβγαλε τσιμουδιά για το γεγονός πως κάποιος άλλος υπέγραψε αντί αυτών.
Μήπως είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι?
Μάλλον φοβισμένοι είναι οι καημένοι.

Unknown είπε...

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΟΥ.
ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ.
ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ,ΑΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΒΩ,ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.(ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ)
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΘΑΝΕ ΠΛΕΟΝ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΜΝΗ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΝΗ ΑΛΟΓΩΝ ΖΩΩΝ.


Ανώνυμος είπε...

Παρ'όλο που είμαι αναρμόδιο άτομο να καταπιαστεί με τέτοια εκκλησιαστικά θέματα, θα ήθελα μονάχα να σχολιάσω αυτό,ότι δηλαδή κάθε λαός έχει τους ηγέτες-πολιτικούς,εκκλησιαστικούς-που του αξίζουν.Και αυτό βέβαια ισχύει τόσο για τους Έλληνες της Ελλάδας,όσο και για τους Έλληνες της Κύπρου.Καημένοι Έλληνες λοιπόν,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΖΟΥΝ, εφόσον και εάν δεν βλέπουν,δεν ακούν,αλλά κυρίως εάν φοβούνται......

Ανώνυμος είπε...

3.24 Από την "Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπον Ιασίου και Μητροπολίτην Μολδαβίας και Μπουκοβίνας, Θεοφάνην" της Ηγουμένης της Ι.Μ. Paltin, Ιουστίνας:

"Η Σύνοδος της Κρήτης παραβίασε τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος κανόνισε για την αιωνιότητα την ισότητα των επισκόπων (Μτθ. 20:25-28; Μκ. 9:33-35), εμποδίζοντας με την αγία του φωνή να γίνει ένας απ’ αυτούς μεγαλύτερος από τους άλλους. Η διαίρεση των επισκόπων σε τρεις κατηγορίες – δηλαδή των επισκόπων χωρίς το δικαίωνα να συμμετάσχουν στη Σύνοδο, εκείνων με δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Σύνοδο και να μιλήσουν αλλά χωρίς αποφασιστική ψήφο, και μερικών με πλήρη δικαιώματα, ακόμα και με δικαίωμα του βέτο – είναι, πέρα από οποιαδήποτε ανθρώπινη επιχειρηματολογία, εναντίον της εντολής του Θεού."

Ανώνυμος είπε...

"ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΘΑΝΕ ΠΛΕΟΝ."

Έτσι είναι γι΄αυτό διαφωνώ με κάποιες εκτιμήσεις ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο θέμα της κακώς εννοούμενης υπακοής (ίσως μόνο σε ένα μικρό ποσοστό).
Το βασικότερο κατά την γνώμη μου, με βάση την πραγματική ζωή, (βγάζουμε το συμπέρασμα από τους ίδιους τους ανθρώπους γιατί εκκλησία είναι οι άνθρωποι και όχι αφηρημένες θεωρίες), είναι κυρίως η αδιαφορία, η άγνοια, η απαισιοδοξία ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, και κυρίως η σύγχυση ως προς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Αυτό το τελευταίο είναι το σημαντικότερο.
Είναι μια περίοδος αφύπνισης όπου καταρρέουν κάποια πράγματα, και αρχίζει να αποκαλύπτεται η ωμή πραγματικότητα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα των επισκόπων γιατί όπως λέει και το σχόλιο 8.39 αυτοί είναι ακριβώς η εικόνα του ελληνικού λαού (ο οποίος βρίσκεται σε οικτρή αποστασία). Ακριβώς όμως.
Αν ήταν λίγο πιο ένθερμοι, ο ίδιος ο λαός θα τους έβριζε. Τα ζούμε αυτά και ξέρουμε ότι ακόμα και όσοι διαφωνούν με κάποια πράγματα όπως το σύμφωνο ομοφυλόφιλων δεν εκδηλώνονται για να μην τους πουν οπισθοδρομικούς.
Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ΠΙΣΤΗ! Αν είχαμε θα στηριζόμασταν αποκλειστικά και μόνο στην αλήθεια και στη Δύναμη του Θεού. Τι βλέπουμε όμως; Προσπάθεια σωτηρίας του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας από την απειλή του ισλάμ από τη μία και από την οικονομική κατάρρευση και την αθεϊα των κυβερνήσεων από την άλλη, με κοσμικούς τρόπους και διπλωματία, θυσιάζοντας τα δόγματα και την αλήθεια.
Φυσικά τα πράγματα έφτασαν μεθοδευμένα βήμα βήμα ως εδώ. Υπάρχει λυσσαλέος πόλεμος σε όλα τα επίπεδα, απειλούμαστε ακόμα και με βιολογική εξόντωση (υπογεννητικότητα λόγω κρίσης, μετανάστευση, εποικισμός ξένων κτλ..).
Όλα είναι συνυφασμένα. Πρέπει να βλέπουμε την γενική εικόνα. Αν δεν κατανοήσουμε ότι μόνο η Πίστη και η Δύναμη του Θεού είναι και η δική μας δύναμη θα καταποντιστούμε.
Το βλέπουμε σε όλη την Π.Διαθήκη στην ιστορία των Ισραηλιτών τι επακολουθούσε όταν εγκατέλειπαν τον Θεό και έστρεφαν την ελπίδα τους σε άλλα πράγματα, και κυρίως στα γεγονότα της άλωσης της Κων/πολης όταν και τότε επιζητούσαν τη σωτηρία (εθνική και θρησκευτική) από τον Πάπα και ήρθε η καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά η εκάστοτε "Ι.Σ. της Εκκλησίας" θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους λίγους αληθινά πιστούς και να αφουγκράζεται την αγωνία τους.Τότε θα ήταν αληθινά το πανδοχείο στο οποίο ο Κύριος εμπιστεύεται τους "εμπεσόντες στους ληστές". Και κυρίως να είναι ο υπέρμαχος της αλήθειας.
Τι να το κάνουμε να διατηρηθεί ένα Πατριαρχείο στην Κων/πολη ή να μην γίνει ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, αν η πίστη νοθευτεί και καταλήξει ένα νεοεποχίτικο συγκρητιστικό ιδεολόγημα;