Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφία της Μαρία Σούρμπα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bλέπω τα λόγια του Ν.Καζαντζάκη και επειδή έχω διαβάσει πριν κάποια χρόνια τα βιβλία του "ο Φτωχούλης του Θεού", "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" κ.α., δεν ξέρω πραγματικά πως μπορεί αυτός ο τραγικός άνθρωπος να κλειστεί μόνο σε μια επιφανειακή κριτική του τύπου "ο βλάσφημος" ή "ο αιρετικός" παρόλο που ισχύουν απόλυτα αυτοί οι δύο χαρακτηρισμοί.Ήταν σαφώς αιρετικός και κατάντησε βλάσφημος.Όμως όλο αυτό έγινε μέσα από την αλαζονεία του νου του, που δεν τον άφησε να δεχτεί την απλή και αληθινή πίστη των πατέρων του και στράφηκε στις θεωρίες του Νίτσε, τις οποίες ασπάσθηκε ολοκληρωτικά. Το πιστεύω του αποτυπώνεται στο βιβλίο "Ασκητική". Θεωρεί ότι "Θεός" είναι η ίδια η ζωή που αγωνίζεται να υπάρξει και να εξελιχθεί από κατώτερες σε ανώτερες μορφές, που γεννιέται και πεθαίνει με στωικότητα και αξιοπρέπεια.
Όμως σε όλη του τη ζωή, τον συγκλόνιζε και τον "καταδίωκε" η Άγια Μορφή του Κυρίου. Τον θεωρούσε απλό άνθρωπο που έφτασε σε ακρότατα όρια και πίστευε ότι αν του απέδιδε την Θεϊκή Φύση, δεν θα είχαν αξία όσα έκανε. Τι να πούμε;.. Mια τραγική περίπτωση ανθρώπου, με πολύ "δυνατή πένα", που στηλίτευσε τον συμφεροντολογικό τρόπο πίστης και όλα τα υπόλοιπα μελετώντας σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή, αλλά απέτυχε να αποδεχτεί την αληθινή Πίστη και τον Κύριο Ιησού Χριστό ως Θεό και Σωτήρα του κόσμου, και τα έχασε όλα. Δυστυχώς κατάντησε βλάσφημος προσπαθώντας να ανεβάσει υποτίθεται την αξία του Κυρίου με το να Τον παρουσιάζει νικητή απέναντι σε πάθη που ο Πανάγιος Κύριος ως Υπεράνω πάσης Καθαρότητας και Αγιότητας που Είναι.. και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά μαζί με άλλους ως προς την απομάκρυνση από τα αληθινά δόγματα της πίστης..Κρίμα..

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ.ΧΡΙΣΤΟ.ΑΔΕΛΦΕ.ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΜΗΝ.ΑΝΑΡΤΕΙΣ.ΛΟΓΙΑ.ΕΝΟΣ.ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ.ΤΟΥ.ΙΗΣΟΥ.ΜΑΣΚ.ΕΝ.ΓΕΝΕΙ.ΤΗΣ.ΑΓΙΑΣ.ΠΙΣΤΗΣ.ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Mια συμπλήρωση στην πρόταση:
"Δυστυχώς κατάντησε βλάσφημος προσπαθώντας να ανεβάσει υποτίθεται την αξία του Κυρίου με το να Τον παρουσιάζει νικητή απέναντι σε πάθη που ο Πανάγιος Κύριος ΔΕΝ ΕΙΧΕ, ως Υπεράνω πάσης Καθαρότητας και Αγιότητας που Είναι.."

Ανώνυμος είπε...


ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΛΕΝ ΟΛΑ
1. 21 Ιουλ 2014
Ο μασονικός εωσφορισμός του Νίκου Καζαντζάκη
http://aktines.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5545.html
2. 4 Νοε 2012
Δημήτρης Τσινικόπουλος, «Ο Τέκτονας και Θεόσοφος Νίκος Καζαντζάκης»
http://aktines.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4990.html

Ανώνυμος είπε...

9.41 Τα συγκεκριμένα λόγια που ανάρτησε ο Τρελογιάννης δεν είναι λάθος αρκεί να τους δώσουμε την ευαγγελική έννοια.

Ανώνυμος είπε...

Έ κακομοίρη μου ,μπορείς να μετακινήσεις βουνά ,να κάνεις θαύματα και σύ βουλιάζεις στην κοπριά, στην απιστία του Καζαντζάκη !