Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στον εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου

Η εντύπωση που αποκομίσαμε ,αδιάβαστοι οι ιερείς της μητρόπολης ,ακούσαμε σε κάποιο σημείο να λέει κάποιος ευτραφής παππούλης 
που είχε γίνει μοναχός στο μοναστήρι
 ότι όταν δεν μνημονεύεται ο επίσκοπος υπάρχει πρόβλημα στη Λειτουργία αυτή! 
 Και καθώς η απαράδεκτη συμπεριφορά του κόσμου με εξέχων αυτήν την κυράτσας! 
Για όνομα..


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν ψες στον εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης από το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης.



Πιστοί εμπόδισαν τον π. Νικηφόρο ,Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης να εισέλθει στο ναό της Μονής, έστω και για να προσκυνήσει, παρόλον ότι είναι η Μονή στην οποία εκάρη μοναχός. Πολλώ μάλλον δεν του επέτρεψαν να συλλειτουργήσει με τους πατέρες της Μονής την κυριώνυμο ημέρα της Αγίας Παρασκευής.



Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι απλά η στάση των πατέρων και των προσκυνητών έναντι του π. Νικηφόρου, αλλά προπαντός η ασέβεια που έδειχναν όλοι προς τον ηγούμενο της Μονής
 π. Μάξιμο.



Διάφοροι (με πρωτοστάτη μια γυναίκα! Που τσίριζε η ευλογημένη προφανώς μπέρδεψε την γκρίνια του άντρα της με την αποτείχιση, δεν θα θέλαμε να πέσουμε στο στόμα της!)παρενέβαιναν στη συζήτηση των δύο ιερωμένων με πολύ αυθάδη τρόπο. Άλλα έλεγε ο π. Μάξιμος και άλλα επέβαλαν τελικά οι λαικοί προσκυνητές, ενώ εξακοντίζονταν σοβαρές κατηγορίες εναντίον του π. Νικηφόρου ότι είναι προσκυνημένος του Πάπα, Οικουμενιστής κτλ..



Ο π. Νικηφόρος, με τη σειρά του, είπε ότι το μοναστήρι ανήκει στον Μητροπολίτη και ότι αν οι πατέρες δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τον επίσκοπο για να λειτουργήσει πρέπει να φύγουν από τη Μονή.!!! Με αποτέλεσμα, φυσικά, να υπάρξει έντονη αντίδραση των προσκυνητών.



Αποκαρδιωτικά και αχρείαστα φαινόμενα.


Αλίμονον αν δούμε την αστυνομία να σέρνει βίαια έξω από το μοναστήρι του ένα Γέροντα ιερομόμαχο 82 ετών που προσέφερε -για δεκαετίες- τα πάντα για τη Μονή.


Ας προσπαθήσει ο Σεβασμιώτατος με την πειθώ να λύσει το πρόβλημα, έστω και αν συναντά σθεναρή αντίσταση για την ώρα.
πηγή

Διαβάστε  πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται 
οι ψυχές τα γεγονότα :
Ιερείς σε ρόλο προβοκατόρων, δημιούργησαν σκοπίμως κλίμα έντασης για να ενοχοποιήσουν τον Ηγούμενο!

Θλιβερὴ περίπτωση τῶν ἱερέων, ποὺ προσπάθησαν νὰ ἐξαπατήσουν τὸν Ἡγούμενο καὶ τοὺς μοναχούς. Μὲ ἐπίσημη δήλωσή του ἔλεγαν ὅτι «δὲν θὰ μεταβοῦμε στὴν φετινὴ Πανήγυρη, γιὰ νὰ μὴ ρίξουμε λάδι στὴ φωτιά»! Ἀλλὰ ἦρθαν καὶ ἄναψαν φωτιές, γιὰ νὰ χρησιμοποιήσουν τὴν ἀντίδραση τῶν μοναχῶν καὶ τῶν πιστῶν, ὡς ἐνοχοποιητικὸ στοιχεῖο ἐναντίον τους!!! (Τοῦτο φαίνεται καὶ ἀπὸ τὸν τρόπο ποὺ τὸ παρουσίασαν στὸ Κανάλι ποὺ κάλυψε τὴν προσπάθεια εἰσόδου τους στὴ Ι. Μονή!). 
Τὸ δὲ ἄκρως ἐξοργιστικὸ ἦταν τὸ ὅτι ἔκαναν τάχα ὅτι δὲν καταλάβαιναν γιατί δὲν τοὺς ἐπέτρεπαν τὴν εἴσοδο, γιατί διαμαρτύρονται! Θλιβερὴ ὑποκρισία τῶν Οἰκουμενιστῶν ρασοφόρων! Τὸ ἀκόμα περισσότερο ἄθλιο καὶ πανάθλιο: Ἔκαναν ἕνα ὑποθετικὸ τάχα ἐρώτημα (καὶ ἄφησαν τὸ ὑπονοούμενο ὅτι οἱ φανατισμένοι θὰ τὸ ἔκαναν): «Ἂν πήγαινε ὁ Δεσπότης σήμερα, θὰ ἔρριχναν λίθους γιὰ νὰ τὸν σκοτώσουν;»!!!
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα ! Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των γυναικών σέ παρόμοιες διασκεδαστικές φιέστες --πολύ τις διασκεδάζουμε -- είναι πολύ σημαντικός και αποδοτικός Πιάνουν τά συνθήματα από τις υψηλές νότες , κάποιοι άλλοι πιάνουν τις μπάσσες και έτσι έχουμε μία αρμονία !