Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Για τους θρασύτατους "άθεους" Επισκόπους και "ορθόδοξους" θεολόγους που τιμούν ένα Πανθρησκειαστή!

Αθηναγόρας:
«Λειτούργησα αρκετές φορές ως Ραββίνος»!!!
Ποιος είναι ο τιμώμενος
από το Α.Π.Θ. Αθηναγόρας;



"Σκιαγραφώντας τον ρόλο των Ελλήνων Εβραίων στη σύγχρονη Ελλάδα, ο Δρ. Πουλ επικαλέστηκε μία δήλωση που έγινε κατά το προηγούμενο έτος από τον Δρ. Γεώργιο Κυρήμη, Γενικό Κυβερνήτη της Μακεδονίας, σχετικά με το ότι οι Εβραίοι πολίτες θα απολαμβάνουν πάντοτε «απόλυτη ισότητα πολιτικών, ηθικών και άλλων δικαιωμάτων».

«Δημόσια αναγνώριση της πρωτοβουλίας των Εβραίων να εγκαινιάσουν εκστρατεία συγκέντρωσης συνδρομών για την εθνική
αεροπορία διατυπώθηκε στις 28 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Μεταξά μέσω του Γενικού Κυβερνήτη της Μακεδονίας», δήλωσε ο Δρ. Πουλ.
Μετά τη λειτουργία παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρα και των εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος εξεδήλωσε τη χαρά του για την παρουσία του στις λειτουργίες, ενώ δήλωσε επίσης «ιδιαιτέρως ευχαριστημένος που η αποστολή των Ελλήνων Εβραίων είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Ιωάννινα. Είμαστε από την ίδια πόλη κι είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτούς», συμπλήρωσε. «Στην Κέρκυρα, όπου έζησα κάποτε, λειτούργησα αρκετές φορές ως Ραββίνος για τους Εβραίους φίλους μου».
Ανάμεσα σε αυτούς που παρέστησαν στις λειτουργίες υπήρχαν τριάντα μέλη του σωματείου «Αλέξανδρος ο Μέγας», της Εθνικής Λεγεώνας των Ελληνοαμερικανών Βετεράνων Πολέμου, υπό την ηγεσία του στρατηγού Χρήστου Νικογιάννη"
Από το περιοδικό Χρονικά - Έκδοση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος (Τόμος ΚΘ. Αρ.Τεύχους 205) (http://kis.gr/files/chronika-205.pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: