Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Απόλυτη νηστεία μετά τις 15.00





Προστατεύει από τον διαβήτη, βελτιώνει τον μεταβολισμό και μειώνει την πίεση
Η νηστεία μετά τις τρεις το μεσημέρι όχι μόνο προστατεύει από τον διαβήτη, αλλά μειώνει την πίεση και βελτιώνει τον μεταβολισμό, διαπίστωσαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια Courtney Peterson του University of Alabama στο Μπέρμιγχαμ ανακάλυψε επίσης τον λόγο για τον οποίο επωφελείται ο οργανισμός όσων καταναλώνουν όλα τα γεύματά τους μέχρι τις 15.00.
Στην έρευνα, που βρίσκεται στο πρώτο της στάδιο, συμμετείχαν οκτώ άντρες με προδιαβήτη, καθώς εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα σακχάρου, κυρίως λόγω αντίστασης του οργανισμού τους στην ινσουλίνη. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν για πέντε εβδομάδες διατροφή κατά την οποία έτρωγαν το πρωινό μεταξύ 6.30 και 8.30 και το τελευταίο γεύμα της ημέρας το πολύ μέχρι τις 15.00. Τις υπόλοιπες 18 ώρες δεν έτρωγαν τίποτα. Στη συνέχεια, ακολούθησαν για άλλες πέντε εβδομάδες την τυπική αμερικανική διατροφή, τρώγοντας τα γεύματά τους μέσα σε 12 ώρες. Και στους δύο τύπους διατροφής οι οκτώ άντρες έτρωγαν ακριβώς τα ίδια φαγητά, λαμβάνοντας τις ίδιες θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπαρά.

Η ομάδα της Peterson διαπίστωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων εβδομάδων οι συμμετέχοντες παρουσίαζαν βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που προστάτευε τον οργανισμό τους από την απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου και, κατά συνέπεια, από την εμφάνιση διαβήτη.



Εχασαν κιλά
Επιπρόσθετα, παρουσίασαν απώλεια βάρους, ενώ η πίεσή τους ήταν μικρότερη σε σχέση με την περίοδο που ακολουθούσαν την αμερικανική διατροφή. Τέλος, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι μη τρώγοντας μετά τις 15.00 μειωνόταν η επιθυμία τους να καταναλώσουν ανθυγιεινές τροφές το απόγευμα.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι η συγκεκριμένη διατροφή είναι αποτελεσματική διότι είναι προσαρμοσμένη στον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού. Στις 8 το πρωί η παραγωγή της ορμόνης του στρες κορτιζόλης φτάνει στο μέγιστο, ενεργοποιώντας τον οργανισμό. Από τις 15.00 τα επίπεδά της αρχίζουν να μειώνονται και, κατά συνέπεια, μειώνεται ο μεταβολισμός, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φάει κανείς.

πηγή 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρελλέ , μήν κάνεις καμμιά τέτοια δίαιτα και σέ χάσουμε . Σε θέλουμε . Χωρίς τρελλό δεν βγαίνει η καταχνιά !