Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

O "KAIΡΟΣ", Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!

. 
Ο "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ..."ΚΑΙΡΟΥ"΄ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΘΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ!!
 ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ" ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ;
 Λυκούργος Νάνης

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει η χριστιανική εστία Πατρών με το ιστολόγιο Αναστάσιος;

rwmios είπε...

ένα δίκιο το έχεις, δεν εκπροσωπείται η Εστία από τον Αναστάσιο...

Ανώνυμος είπε...

Το μπλοκ είναι προσωπικό του κου Κωστόπουλου. Δεν με εκπροσωπεί όντας μέλος της Χριστιανικής Εστίας. Παρακαλώ να προσέχετε τι γράφετε. Κε Νάνη γράφετε παρά πολλά κείμενα. Ηρέμησε λιγο

Ανώνυμος είπε...

Είναι ή όχι μέλος της Εστίας ο Αναστάσιος Κωστόπουλος;
Αλλά και αν δεν είναι, είναι γνωστή όμως η σχέση του με την Εστία και το Σωτήρα της Πάτρας.
Αν δεν απατώμαι κάποτε είχε διατελέσει και διευθυντής του Οικοτροφείου του Σωτήρα στην Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/07/blog-post_49.html
Με βάση την ανάρτηση του ίδιου του ιστολογίου Αναστάσιος διευθυντής της ΜΦΗ "ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ" που ανήκει στη Χριστιανική Εστία Πατρών είναι ο κ.Αναστάσιος Κωστόπουλος.
Επίσης το ίδρυμα διοικείται από το επταμελές ΔΣ της Εστίας.
Η Εστία οφείλει να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη γενικότερη γραμμή του blog που αναρτά πολλές οικουμενιστικές θέσεις και σκανδαλίζει τους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/01/2017_90.html
Ο κ.Αναστάσιος Κωστόπουλος είναι ταμίας της ΧΕΠ.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο σχολιαστή 3:03 6/9: προφανώς δεν κατανοήσατε το νόημα του σχολιασμού μου.
Δημιουργείται ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ μείζον ηθικό θέμα για τη Χριστιανική Εστία Πατρών της οποίας ταμίας τυγχάνει ο εν θέματι ιστολόγος. Ήγουν ηγετικό της στέλεχος. Υπ αυτήν την έννοια διατυπώθηκε το σχόλιό μου.
Υ.Γ. Προς τι η ανωνυμία αγαπητέ; Αφού είστε μέλος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών γιατί δεν μας παραθέτετε το όνομά σας; Ο καθείς μπορεί ανωνύμως να δηλώσει ότι θέλει.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

https://averoph.wordpress.com/2017/11/06/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81/#more-98801
Θαυμάσιο δημοσίευμα του ιστολογίου ΑΒΕΡΩΦ!

rwmios είπε...

Ενδεικτική αλλά στέρεα και στιβαρή και η άλλη παρέμβαση του παπα Γιάννη

https://tideon.org/index.php/2012-01-20-15-27-29/2012-02-28-20-52-17/8653-2016-08-20-20-46-39

Ανώνυμος είπε...

http://www.katanixis.gr/2017/11/o-kai.html
Και το ιστολογιο ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ αντέδρασε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια το ιστολόγιο Αναστάσιος έχει εξελιχθεί σε βήμα προβολής οικουμενιστικών ιδεοληψιών. Τώρα προβάλλει και εκδήλωση του Καιρού. Τι να πει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/7597-i-panthriskeia-piso-apo-tin-katargisi-ton-thriskeutikon
Παρακολουθώ κάποια σχόλια υπέρ του κακό-Καιρου στον Αναστάσιο και φρίττω! Αν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν αυτούς τους νεογενίτσαρους οι κύριοι σχολιαστές.
Μήπως θυμούνται την υπόθεση Arigatou;

Ανώνυμος είπε...

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2017/11/blog-post_66.html#comment-form
Και το Ρωμέικο Οδοιπορικό αντέδρασε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται, σε πανελλήνιο επίπεδο, ένας ωραίος και θεοφιλής αγώνας για την κατοχύρωση και διασφάλιση του ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Όλοι γνωρίζουν την αιτιώδη και ουσιώδη σχέση των "καιριτών" με τη μετάλλαξη του προαναφερθέντος μαθήματος. Και οι πέτρες στη χώρα μας ξέρουν τους πρωτουργούς και αυτουργούς της απο-ορθοδοξοποιήσεως των "νέων Θρησκευτικών" και της ανίερης μετατροπής τους σε όχημα καλλιεργείας ενός πολυ-θρησκειακού, συγκρητιστικού και "πολιτικά ορθού" ιδεώδους. Εφιαλτική πτυχή της αναληφθείσης επιχειρήσεως αποτελεί η γνωστή "υπόθεση Arigatou" στην οποία εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος της σέχτας των διασπαστών του θεολογικού κόσμου.
Γι αυτό και προξενεί αλγεινή εντύπωση και αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους το γεγονός της προβολής εκδηλώσεων, που στηρίζονται από το γνωστό αντι-σύλλογο της συμφοράς και της παρακμής, από ιστολόγια που υποτίθεται ότι επαγρυπνούν επί των εθνικοθρησκευτικών επάλξεων και που θα έπρεπε να αποτελούν ανάχωμα στην αναληφθείσα επιχείρηση ροκανίσματος των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών.
Ουδόλως μας ξενίζει η στήριξη της προσεχούς εκδηλώσεως της παρουσιάσεως του βιλίου του γνωστού και μη εξαιρετέου π.Βασιλείου Θερμού από την πλευρά της γνωστής "θεολογικής" ομαδούλας. Η ιδεολογική τους σύμπλευση με τον συγγραφέα του προαναφερθέντος συγγράμματος τυγχάνει ορατή και σε τυφλό. Άλλωστε, τόσο ο συγκεκριμένος κληρικός όσο και κορυφαία στελέχη της σέχτας αποτελούν μέλη του περιοδικού "ΣΥΝΑΞΗ". Αυτό το τελευταίο τα λέει όλα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/11/blog-post_38.html
Κατάπτυστο οικουμενιστικό κείμενο στο ιστολόγιο Αναστάσιος.

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2012/12/blog-post_617.html
Αυτός ο Γεώργιος Μαρκάκης που θα παρουσιάσει το βιβλίο του π.Βασιλείου Θερμού τι σχέση έχει με το Γεώργιος Μαρκάκη, πρόεδρο του "Κατηχητικού Ομίλου Ορθοδόξων Πατρών" του οποίου το όνομα αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Αναστασίου;

Ανώνυμος είπε...

Πού να ξερες....

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ»;

Ο,ΤΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δημοσιεύει ο Αναστάσιος τα σχόλια που αναφέρονται στην arigatu και τον Καιρό;
Κάνουν τζιζζζζ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσει τη φασίζουσα λογοκρισία ο Αναστάσιος και να μην δημσιεύει μονάχα τα σχόλια που τον λιβανίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Μας έχει φλομώσει με οικουμενιστικά κείμενα του Κοτταδάκη, του Μαρτίνη, του Ζηζιούλα, του Αβύδου κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

http://agonasax.blogspot.gr/2017/11/blog-post_23.html#more
Ο κακό-καιρος στη Λάρισα.

Ανώνυμος είπε...

Το οικτρό αυτό «θεολογικό» μόρφωμα αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με το νεοορθόδοξο περιοδικό «ΣΥΝΑΞΗ» και τη «θεολογική» σφηκοφωλιά του Βόλου.
Στραγγαλιστές του γνήσιου παιδευτικού ήθους, στυλοβάτες και διάκονοι της «πολιτικής ορθότητας», πρωτοστάτες της «πολιτιστικής εισβολής του Ισλάμ» στα ελληνικά πανεπιστήμια, μάλλον παν-επιζήμια πρέπει να ονομάζονται, προαγωγοί του οικουμενισμού, του «θεολογικού» φιλελευθερισμού, της «φεμινιστικής θεολογίας», της «μεταπατερικής» θολο-λογίας, της «ερωτοθεολογίας» και του φιλο-καζαντζακισμού, νεροκουβαλητές και αβανταδόροι της Νέας Τάξης.
Λ.Ν.

Μαρία Π. είπε...

Γράφει ο π. Θερμός:"..Δεν αρκεί να μην φοβόμαστε τους ομοφυλόφιλους ή να μην είμαστε επιθετικοί μαζί τους. Χρειάζεται να αναπτύξουμε την επίγνωση ότι ταξιδεύουμε μαζί τους μέσα στην ίδια φθορά της ανθρώπινης φύσης.."

Η επίγνωση ότι "ταξιδεύουμε όλοι μέσα στη φθορά της ανθρώπινης φύσης", είναι δεδομένη. Το πρόβλημα όμως είναι η οπτική της ομοφυλοφιλίας σαν "μία ακόμα αμαρτία-αστοχία".
Λένε: "Η ομοφυλοφιλία είναι η χειρότερη αμαρτία; Τι είναι ο ομοφυλόφιλος, εγκληματίας;Ένας ακόμα αμαρτωλός-αποτυχημένος είναι που χρειάζεται βοήθεια.."
Όμως εδώ υπάρχει μια διαφορά. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι "μια ακόμα αμαρτία", ούτε "η χειρότερη ή όχι αμαρτία". Είναι η διαστροφή της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.
Σε όλες τις συζητήσεις στα ΜΜΕ και αλλού περιορίζουν το θέμα στον "σεξουαλικό προσανατολισμό" που "είναι επιλογή", λες και τα υπόλοιπα που συνθέτουν τον όλο άνθρωπο, είναι ανεξάρτητα απ΄αυτό. Δεν είναι όμως έτσι.Το φύλο είναι ο βιολογικός πυρήνας της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ψυχοσύνθεση των δύο φύλων είναι διαφορετική. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Τα χαρακτηριστικά του φύλου είναι ένα σύνολο βιολογικών και νοητικών-ψυχικών λειτουργιών και στοιχείων. Όταν καταστρέφεις αυτό το ολοκληρωμένο σύνολο όπως το έφτιαξε ο Θεός όταν το διχοτομείς και "συνδέεις" κάποια μέρη του ενός με κάποια του άλλου, το αποτέλεσμα θα είναι ένα έκτρωμα. Μια διαστρεβλωμένη ανθρώπινη φύση, ως προς τα βαθύτερο μυστήριο της δημιουργίας του απ΄τον Θεό.
[Να θυμηθούμε τι είπε και ο καθηγητής Πατέλης:
"Εάν λοιπόν έχουμε μια τέτοια ακύρωση του βιολογικού πυρήνα συγκρότησης της μελλοντικής προσωπικότητας, πιστέψτε με δεν υπάρχει θέμα στην μετέπειτα ζωή του ατόμου που να μη το διαθλά μέσω αυτής της παρέκβασης, παρέκκλισης, από τον έμφυλο προσδιορισμό της ύπαρξής του βιολογικά. Αυτό θα το δείτε και εμπειρικά. Ψάξτε να δείτε εμπειρικά τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποστεί αυτή την αλλαγή προσανατολισμού με ή χωρίς ιατρική παρέμβαση, και πείτε μου αν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ένα από τα μείζονος κλίμακας προβλήματα της κοινωνίας και της ανθρωπότητας της εποχής χωρίς να το διαθλούν από αυτό."]
Aυτή λοιπόν η διαστρεβλωμένη ανθρώπινη φύση (αυτή είναι η πραγματικότητα, και όχι ένα σώμα "που το κάνω ότι θέλω" όπως ακούμε), πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά ως προς τους κοινωνικούς ρόλους τα συναισθήματα την ψυχοσύνθεση την κρίση την λογική και όλα όσα εμπλέκονται στο σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξής και κατά συνέπεια στην πορεία προς την μετάνοια και τη σωτηρία;

Ανώνυμος είπε...

"Πολλά Ιστολόγια θρησκευτικού περιεχομένου (και όχι εκκλησιαστικού) προβάλουν την παρουσίαση αυτή όχι με κολακευτικά λόγια.
Οι άνθρωποι της Εκκλησίας και τα Εκκλησιαστικά ιστολόγια ευτυχώς που δεν κατεβάζουν το επίπεδό τους σε χαμαιτυπεία όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μητσοτάκης τον πόλεμο που δεχόταν από συγκρότημα.
Είναι κρίμα η κατάντια αυτών των διαχειριστών οι οποίοι καλλιεργούνε παπικές νοοτροπίες ιεράς εξετάσεως και πυράς. Το Ευαγγέλιο το διαβάζουν όχι για να βιώσουν τα λόγια του γλυκύτατου Ιησού αλλά για να γεμίζουν την φαρέτρα τους με βέλη μίσους και μοχθηρίας.
Ψάχνουν να βρουν λεπτομέρειες που δεν μας ενδιαφέρουν, για να εκβιάσουν καταστάσεις, να συνθλίψουν προσωπικότητες. Δεν θα τους περάσει πέρασε η εποχή αυτών που νόμιζαν ότι είχαν το πάνω χέρι. Η εποχή των τραμπούκων δεν περνά.
Ναι! δεν είναι Εκκλησιαστικά αλλά θρησκευτικά ιστολόγια που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ταλιμπανιστές τους οποίους καταδικάζουν για να μην δείξουν ότι αυτοί είναι χειρότεροι.
Νίκος Αγγελιδάκης
Grenoble"
http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/11/blog-post_10.html
Θαυμάστε "επίπεδο" σχολίου αναφερόμενο στα ιστολόγια που δίνουν ομολογιακούς αγώνες.
Απαράδεκτο, προσβλητικό και υβριστικό.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Η ομοφυλοφιλία ελαύνεται και αναζωπυρούται και υπό δαιμόνων όπως όλα τα πάθη . Τελεία και παύλα. Η Εκκλησία ως δαιμονικό πάθος οφείλει να το αντιμετωπίσει. Και ο πόλεμος εναντίον του πάθους αυτού, όπως ακριβώς ο πόλεμος σε όλα τα υπόλοιπα πάθη (της οργής, της λαιμαργίας, της συκοφαντίας, του φθόνου) οφείλει να είναι ισόβιος. Αυτό Αγγελίδη είναι το θέμα μας, μην αποπροσανατολίζεις την κουβέντα σε εύκολα συνθήματα και κομπλεξικές σοφιστείες!

Εάν η παράγκα μας διακατεχόταν από παπική νοοτροπία οι σκέψεις σου δεν θα δημοσιεύονταν.. πολλάκις ,όμως προσπάθησαν αδελφοί να γράψουν λόγο στο ιστολογιο του «γλυκούλη» και έφαγαν τα σχόλια η μαρμάγκα !
Τόση δημοκρατία!
Διαφωνούμε με τον Θερμό καθώς όλη την αλητεία του καιρού που αφού ξεπάστρεψαν τα θρησκευτικά κάνοντας τα πανθρησκία ,τώρα , προσπαθούν να αναιρέσουν οι δαίμονες τον διαχρονικό θεόπνευστο λόγο των αγίων και χάνονται ψυχές!

Έτσι λοιπόν ξεκαθάρισε μας την θέση σου και άσε τα τσιτάτα.. περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με το σχόλιο Αγγελιδάκη ισχύει το απόφθεγμα: "έασον αυτούς ληρείν και περιχάσκειν"!

Ανώνυμος είπε...

Από τον ταλιμπανισμό της "χριστιανικής" "πολιτικής ορθότητας" ποιος θα μας πρόστατέψει;

Ανώνυμος είπε...

http://www.synaxi.gr/committee.php
Μέλη της συντακτικής επιτροπής της "Σύναξης": Βασίλης Αργυριάδης των εκδόσεων "Εν πλω", π.Βασίλειος Θερμός, και ο Άγγελος Βαλλιανάτος της γνωστής υπόθεσης Arigatu.

Ανώνυμος είπε...

Μπα! "Θάβει" τα δυσάρεστα σχόλια ο κ.Κωστόπουλος;
Πώς το παθε;
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει λογοκρισία στο ιστολόγιό του...

Ανώνυμος είπε...

Η "ποιότητα" κάποιων σχολίων στο ιστολόγιο "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ" αποτελεί μέτρο της στρεβλότητας των αξιολογικών κριτηρίων ενίων σχολιαστών και θα πρέπει, το δίχως άλλο, να μας εμβάλλει σε ανησυχία για το μέγεθος της αλλοτριώσεως της σκέψεώς τους.
Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο εκθειάζουν το δυσώνυμο "ΚΑΙΡΟ" και απαξιώνουν τα ομολγιακά και αγωνιστικά ιστολόγια και τους προς αυτούς αντιφρονούντες γενικότερα προκαλεί πολλή θλίψη. Θλίψη και αγανάκτηση προξενεί και η ανεπίτρεπτη άσκηση λογοκρισίας από την πλευρά του κ.Κωστόπουλου.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

"Συνηθισμένο το φαινόμενο. Κάθε το νέο να το καταδικάζει το αρτηριοσκληρωτικό κατεστημένο. Τι πέρασαν οι Κολυβάδες από την πλειονότητα των αγιορειτών και όχι μόνο; οι άλλοι διεγράφησαν, αυτοί χάραξαν τον δρόμο προς την αναγέννηση της παράδοσης και της Θεολογίας. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Υπομονή και όσοι σήμερα λαμβάνουν λάσπη βρώμικη από μικρά και ασήμαντα μαμουδάκια θα δοξασθούν σύντομα από την Εκκλησία.".
H απόλυτη πρόκληση. Προκειμένου να υπαρασπισθύν τον παπα-Θερμό επικαλούνται τους...Κολλυβάδες!
Φαιδρότατο σχόλιο στον Αναστάσιο.
http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/11/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

https://www.osotir.org/el/keimena/2016-11-22-11-35-17/item/37521-penoxopoiisi-t-s-mofylofilias
Το περιοδικό Ο ΣΩΤΗΡ για την παρουσίαση του βιβλίου του π.Βασιλείου Θερμού στην Πάτρα.