Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αγιορείτικη συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά :
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

 1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση :
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε , μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή άλάτι.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: